Beograd

Direktno.rs

08. 08. 2022. 09:00 3

Popović (SSP): Novac za tablete preusmeriti na besplatne udžbenike i obroke

"Prethodne godine su tableti za samo četiri razreda osnovne škole u nabavci, koje je proglašena državnom tajnom, ako je verovati novom gradonačelniku Šapiću koštali Beograđane neverovatnih 1.7 milijardi dinara. Mi predlažemo da rebalansom budžeta, Grad predvidi iz ušteda na ovogodišnjim tabletima i drugim nedefinisanim uslugama u budžetu, nabavku udžbenika za sve učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole i za sve beogradske srednjoškolce" - rekla je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Ona je istakla da je predlog Stranke slobode i pravde Beograd da se u planiranom rebalansu budžeta obezbede sredstva kojim bi se o trošku grada obezbedili udžbenici i obroci u školama za sve beogradske osnovce i srednjoškolce.

- Pored toga predlažemo da se uvede jedan besplatan obrok za sve učenike što bi koštalo četiri milijarde dinara, a novac bi se obezbedio tako što bi se tekuće popravke i održavanja smanjili za taj iznos. Napominjemo da je u budžetu Grada Beograda iznos za tekuće popravke i održavanja povećan za 5,5 milijardi dinara u odnosu na 2013. godinu i da niko ne zna kako i na šta se taj novac troši - naglasila je Popović.

- Umesto besmislenih i sumnjivih troškova, gradska vlast može direktno da pomogne Beograđanima tako što će njihova deca dobiti od svog grada nešto što će im zaista koristiti i olakšati im školovanje. Ako je novca bilo za "tajnu" nabavku tableta koji se ne koriste u nastavi, ima i za udžbenike i obroke - zaključila je predsednica gradskog odbora Beograd Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati