Beograd

Direktno.rs

28. 07. 2022. 09:09 3

Beogradska preduzeća kriju finansijske izveštaje!

Potpredsednica gradskog odbora Beograd Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac upozorila je javnost da čak 9 od 15 direktora beogradskih javno-komunalnih preduzeća krše zakon jer na internet sajtu nisu objavili finansijske izveštaje sa mišljenjem nezavisnog revizora.

- Direktori gradskih preduzeća na ovaj ņačin direktno urušavaju transparentnost rada ovih preuzeća i demonstriraju bahatost ponašajući se kao da su ta preduzeća u privatnom ili stranačkom vlasništvu iako su u vlasništvu svih Beograđana - naglasila je Gođevac.

Ana Gođevac ukazala je da je najdrastičniji primer dugogodišnji direktor "Parking servisa" Andrej Čupković, koji, kako je rekla, "nije nikada objavio nijedan jedini finansijski izveštaj sa mišljenjem nezavisnog revizora o finansijskom poslovanju i nikakve posledice nije snosio - ni zakonske ni partijske".

Pri tome, ukazuje Ana Gođevac, JP "Parking Servis" duguje stotine miliona dinara gradu Beogradu, a tačan iznos se prikriva od javnosti.

- Zabrinjavajuće je da Čupkovića u stopu prate i direktori "Gradskog stambenog", "Puteva Beograda", "Javnog osvetljenja", "Beogradskog metroa i voza", "Infostana" i "Beograd-puta" kao i Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" i "Gradska čistoća" koji nisu objavili finansijske izveštaje sa mišljenjem nezavisnog revizora za 2021. godinu - kaže Ana Gođevac.

- Stranka slobode i pravde (SSP) zahteva smenu ovih direktora i njihovih finansijskih direktora, a nadležne organe poziva da sprovedu prekršajne postupke protiv odgovornih, u skladu sa zakonom. U isto vreme, zahtevamo od nove/stare gradske uprave da hitno objavi sve finansijske izveštaje koji nedostaju i da obezbede transparnetno poslovanje za sva preduzeća i ustanove u vlasništvu grada Beograda odnosno Beogradjana - zaključila je Ana Gođevac potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati