Beograd

[ Izvor: N1 ]

23. 07. 2022. 19:37 5

Ovako Šapić šamara Vesića: Obećanja, besmisleni projekti, tableti…

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ponovo je javno kritikovao bivšeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ovaj put zbog Vesićevih obećanja tokom kampanje u prigradskim opštinama, poput izgradnje kanalizacije i puteva. Na listi Šapićevih pridika su i, kako on kaže, "besmisleni projekti" kao što su deljenje tableta đacima i najava uvođenja rečnog javnog prevoza u Beogradu.

Aleksandar Šapić ne propušta priliku da govori o propustima bivše gradske vlasti. A upravo su njegove stranačke kolege do juče vodile Beograd. Novi gradonačenik kaže da sada građanima mora da objašnjava Vesićeva nerealna obećanja.

- Pa jeste obećavao građanima "kule i gradove" mi sada moramo da im objasnimo da to što im je obećavao prosto nije bilo realno - kaže Šapić.

Ni Aleksandar Šapić kao prvi čovek Novog Beograda nije ispunio sva svoja obećanja. Poput Savskog nasipa, za koji je govorio da je bruka i sramota. Sada kada ima šansu da se popravi, Šapić zapaža druge probleme za koje prstom upire u stranačke kolege, piše N1.
- Bilo je tu i nekih projekata, koji su moram da kažem, potpuno besmisleni. Na primer rečni javni prevoz 400 miliona evra - kaže Šapić.

- Zamislite kako će da izgleda rečni javni prevoz u Beogradu. Evo upravo ovako - govorio je tada Vesić.

- Mislim rečni javni prevoz koji ne postoji nigde u svetu, mi sad ovde da radimo pilot projekat rečnog javnog prevoza bez studije izvodljivosti, zato što se nekom učinilo da je lepo da se vozi rekom - kaže Šapić.

- Za tri godine, vozićemo se rečnim javnim prevozom, koji je ekološki prihvatljiv, koji je brz, koji je efikasan - rekao je tada Vesić.

I tu nije kraj. Nastavio je Šapić da pominje, kako kaže, Vesićeve "besmislene" projekte.
- Tableti koji su deljeni po školama, mislim, kako da vam kažem, ja sam prošao 650 učionica na Novom Beogradu i nisam zatekao ni u jednoj učionici da deca uče na tabletima. Da neko baci 15 miliona evra na tablete, koje niko od dece ne koristi u školama, a ne možete ni kući da ih koristite, to je… - kaže Šapić.

- To je odluka Grada Beograda i hvala Bogu imamo sredstava da kupimo tablete i da kupimo digitalne udžbenike za sve osnovce - rekao je Goran Vesić tokom nabavke.

Na pozive i poruke da prokomentariše kritike gradonačelnika i svog stranačkog kolege Šapića, doskorašnji zamenik gradonačelnika Vesić nije odgovorio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati