Beograd

Direktno.rs

22. 07. 2022. 09:25 6

Popović (SSP): Da li su i za Šapića Vesićevi tableti državna tajna?

"Vesić je u avgustu prošle godine rekao da su tableti za osnovce koštali 5,5 miliona evra, a gradonačelnik Šapić nam je pre neki dan priznao da su koštali 15 miliona evra. Ali ni tu nije kraj jer je Nedeljko Radosavljević, direktor Kancelarije za mlade Beograda, cenu tableta za osnovce proglasio za državnu tajnu. Krajnje je vreme da neko Beograđanima objasni gde je nestalo 10 miliona evra ili je i to državna tajna?" - upitala je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović.

"Pre osam meseci postavili smo pitanje gradskim vlastima koliko su koštali tableti koji su deljeni osnovcima u Beogradu. Pitali smo i zašto ugovor nije dostupan javnosti. Nakon osam meseci i to tek nakon što smo se žalili Povereniku za informacije od javnog značaja, stigao je odgovor od Kancelarije za mlade Beograda u kom se kaže da nam neće dati informacije jer je reč o sada već čuvenoj DRŽAVNOJ TAJNI. Dopis je potpisao Nedeljko Radosavljević za koga su mediji govorili da je Vesićev Neđa koji je tokom izborne kampanje trebalo da donese 2.000 evra jednom čoveku u Marinkovoj bari."- naglasila je Popović

"Ova afera mora da se istera do kraja. Zato javno pitamo Aleksandra Šapića:

- Koliko su tableti koštali?

- Gde je nestalo 10 miliona evra i ko je za to odgovoran?

- Kada podnosi krivičnu prijavu protiv odgovornih?

Ukoliko ne kaže javno ove podatke i ne pokrene krivične postupke, Aleksandar Šapić dokazuje da on samo po medijima glumi ulogu "dobrog policajca" da pokrije tragove svojih prethodnika čiju politiku samo nastavlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati