Beograd

[ Izvor: Mediji ]

20. 07. 2022. 12:57 2

Očekuje nas pakao: Cisterne sa vodom na više lokacija

Od danas do kraja tropskog talasa, koji se najavljuje za naredne dane, cisterne sa vodom biće postavljene na nekoliko mesta u Beogradu.

Cisterne će, na najprometnijim lokacijama, biti postavljene od 10 do 19 sati, svakog dana, od danas dok za tim bude potrebe, rekla je Jelena Pronić iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

Lokacije na kojima će cisterne biti postavljene su Trg republike kod Staklenca, Zeleni venac, Sajam u pravcu Čukarice kod biletarnice, kružni tok kod zgrade opštine Novi Beograd, Ulica cara Dušana kod Saobraćajne škole, kao i još jedna lokacija na Banjici.

Pronić je dodala da cisterne, u proseku, nose po 10 kubika vode, te da ne može da se desi da u njima nestane vode tokom dana.

- Vode će u njima biti dovoljno, a pored cisterni, na kojima građani mogu da se osveže i potraže pomoć od vrućina, ''Vodovod'' održava i fontane u gradu, kao i 139 gradskih česmi na kojima će, takođe, voda za piće - rekla je Pronić.

Ona je napomenula da vode ima dovoljno, i da građani ne treba da brinu, ali i apelovala na sve da racionalno koriste vodu.

- Vode ima dovoljno, mi smo obavili sve potrebne pripreme pre leta, svih naših proizvodnih i distributivnih sistema. Mi u ovom trenutku proizvodnimo 6.600 litara vode u sekundi, i popunjenost naših rezervoara je 80 odsto, što je popunjenost ravna onoj u zimskom periodu - rekla je Pronić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati