Beograd

Direktno.rs

10. 07. 2022. 07:00 17

Kladionice protivzakonito blizu škola! (VIDEO)

Svako ko živi u Beogradu ima utisak da je ovaj grad šampion u jednoj nesportskoj disciplini - broju kladionica. Teško je naći mesto u gradu na koje možete stati a da okrećući se oko sebe nećete videti kladionicu, kockarnicu ili neki od objekata sa aparatima za igre na sreću.

To su očigledno primetili i u Stranci slobode i pravde pa su pokrenuli akciju da se ustanovi koliko ovih objekata krši zakon u kome jasno piše da kladionice i kockarnice moraju da budu udaljene najmanje 200 metara od najbliže osnovne i srednje škole.

Fejsbuk i tviter su poslednjih nekoliko dana preplavljeni klipovima u kojima se vide aktivisti SSP-a koji sa metrom u rukama ili telefonom broje korake i mere udaljenost kladionica od škola na Starom gradu, Novom Beogradu, Zvezdari, Čukarici, Rakovici.... Metar u ruke su uzeli članovi rukovodstva Gradskog odbora i ono što je posebno zanimljivo među njima je vise žena nego muškaraca.

Jedna od njih, potredsednica Ana Gođevac za Direktno.rs kaže da su odlučili da pokrenu akciju jer smatraju da se ovakvoj praksi mora stati na put.

- U Srbiji se na klađenje godišnje potroši preko 600 miliona evra, što je ogroman novac. Među onima koji se klade je i dosta mladih ljudi, pa čak i učenika, iako bi njima to trebalo da bude zabranjeno - kaže Gođevac. - Želeli smo da na ovaj način utičemo na nadležne inspekcije da počnu da rade svoj posao i krenu u kontrolu rada kladionica i one koje ne ispunjavaju zakonom propisane uslove, zatvore.

Tijana Šerbula, koja je kao i Ana Gođevac potpredsednica odbora i gradska odbornica, kaže da će, ukoliko se nadležni ne počnu baviti svojim poslom, ovaj problem izneti i pred Skupštinu grada.

- Pozvali smo i građane da nam prijave objekte koji po njima krše zakon i odziv je i pored letnjeg perioda veoma veliki. Već imamo prijave za više desetina kladionica i svaku od njih ćemo proveriti precizno mereći udaljenost. Pozivamo građane da nastave da nam javljaju i da se uključe u akciju koju smo pokrenuli - završava Šerbula.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati