Beograd

[ Izvor: Istinomer ]

23. 05. 2022. 06:00 10

Vesiću, gde nam je tunel?

Da je ostvaren samo deo obećanja koja su se poslednjih godina slivala iz pravca Skupštine grada Beograda, tunel od Ekonomskog fakulteta do Pančevačkog mosta već bi bio probijen ili makar u završnoj fazi, ali u zamenu za njihovo neispunjavanje ovih dana stiže - novi rok.

Još aktuelni zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sada tvrdi da će radovi početi “tokom ove ili najkasnije početkom sledeće godine”. Napominje da će se tim tunelom saobraćaj u centru grada rasteretiti za 12 odsto, a zagađenje vazduha "znatno smanjiti“.

"TV Happy", 4. 5. 2022. godine

 - Mi ćemo tokom ove godine, najkasnije početkom sledeće, početi sa izgradnjom dva mosta i jednog tunela. (…) Kod Ekonomskog fakulteta, u Lominoj ulici, početi sa izgradnjom tunela, projekat je završen, pred potpisivanjem smo ugovora, i taj tunel, mi ga zovemo Gradski tunel, pravo sa Savskog mosta ćete ići u taj tunel, preko onog parka koji više neće postojati, ali ćemo zato uraditi Park Luke Ćelovića, tamo gde je nekad bio park kod bivše Autobuske stanice.

U tunel se ulazi tačno ispod Lomine ulice, pa ispod Zelenog venca i izlazi skoro kod Pančevačkog mosta. To je tunel koji će rasteretiti saobraćaj u centru grada za 12 odsto, zagađanje znatno smanjiti i na taj način pomoći da ljudi koji nemaju potrebu da ulaze u centar grada prolaze ispod centra grada, onako brzo kako i treba da bude.

Međutim, Vesić je još u novembru 2017. početak gradnje tunela najavljivao za 2019. godinu.

Beoinfo, 22. 11. 2017. godine

“Gradnja tunela na mestu sadašnje autobuske stanice, koji će izlaziti skoro kod Pančevačkog mosta, počeće 2019. godine.”

Tada je isticao da će radovi početi kada se završi most preko Save, „umesto sadašnjeg tramvajskog, gde će biti četiri saobraćajne trake i prostorom za tramvaje“. Ali, do danas ni taj most nije počeo da se gradi, a Vesić početak radova na njemu takođe najavljuje za „kraj ove ili početak naredne godine“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati