Beograd

[ Izvor: N1 ]

05. 05. 2022. 17:54 6

Peticija stanara Bežanije protiv izgradnje solitera

Područje od skoro pet hektara na početku Bežanijske Kose, investitor želi izmenom Plana detaljne regulacije da pretvori u stambeno poslovni kompleks, koji bi se sastojao od dva solitera visine 100 i jednog solitera visine 120 metara. Stanari Bežanijske kose udružili se se zbog toga kako bi sprečili takav projekat. Povodom toga je najavljeno potpisivanje peticije protiv ovog projekta u subotu od 10 sati na Otvorenim sportskim terenima "11 april".

- Jasno je da ovom “monstruoznom” kompleksu nije mesto ovde. Ovo je samo još jedna u nizu bahatosti investitora da infrastrukturno dodatno unakaze već unakažen naš Beograd - poruka je građana okupljenih oko građanske inicijative protiv ovog projekta - poručuju stanari.

Stanari ovog područja kažu da projekat uništava životnu sredinu, da te višesprtatnice nisu dozvoljene da se grade u tom delu Bežanijske kose, i zbog ovoga najavljuju protest za vikend.

Uroš Martinović, jedan od stanara kaže za N1 da po Planu detaljne regulacije je moguće graditi samo niske zgrade, zato što ovaj deo Beograda važi za porodično naselje, a da se trenutno pokušava da promena namena ovog zemljišta.

- Interes investitora je da tu zidaju solitere od 100 do 120 metara visine. projekata je trenutno na javnom uvidu, do 6. maja, i to je krajnji rok za podnošenje primedbi. Mi to radimo u saradnji sa urbanistima i ostalim građanima. Zna se da je u ovom delu dosta šume isečeno, iako on važi za zeleni pojas, i ima nadimak "pluća Novog Beograda" - kazao je Martinović.

Dodaje da se za plan izgradnje saznalo pre tri nedelje, kao i da su se građani organizovali i napravili različite timove. Kaže da građane Bežanijske kose podržavaju i stanari iz blokova iz Novog Beograda, koji su ranije imali sličnih problema kao i oni.

- Podigli smo čitavo stanovništvo Bežanijske kose. Kao rezultat svega toga je peticija koja se skuplja i koja će se skupljati u subotu od 10 sati na Otvorenim sportskim terenima "11 april" - napomenuo je Martinović.

Ističe i da bi se ostvarivanjem ovog kompleksa dodatno pogoršalo stanje sa saobraćajem u ovom delu Beograda.

- Sada na potezu, za koji je ranije trebalo pet minuta, potrebno je 20 minuta, pa i pola sata - zaključuje sagovornik N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati