Beograd

19. 04. 2022. 06:00 3

"Beogradskom sajmu" 480.000 evra iz budžetske rezerve

Beogradski sajam dobiće 56,5 miliona dinara (480 hiljada evra) iz budžetske rezerve za promociju kandidature Srbije za organizaciju međunarodne izložbe EXPO Belgrade 2027. godine.

Vlada Srbije je krajem januara ove godine saopštila da je Ambasada Srbije u Parizu predala pismo kandidature za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe u Beogradu - EXPO 2027.

Sredstva rezerve u ukupnom iznosu od 56,5 miliona dinara odobravaju se Generalnom sekretarijatu Vlade radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava Privrednom društvu za priređivanje sajmova i izložbi "Beogradski sajam", piše u rešenju Vlade, a prenosi Nova ekonomija.

Beogradski sajam će sredstva rezerve koristiti za "izradu dosijea kandidata i promociju kandidature" za organizaciju specijalizovane izložbe EXPO Belgrade 2027. godine.

Predlog je da se Specijalizovana izložba BEOGRAD EXPO 2027 sa temom "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve" održi u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, saopštila je Vlada krajem januara.

- Organizacijom međunarodno priznate izložbe EXPO BEOGRAD 2027 Republika Srbija bi se jasno pozicionirala kao ekonomski, kulturni, ali i politički centar ovog dela Evrope - navela je Vlada.

Osim Srbije, kanidaturu za domaćina Specijalizovane izložbe predali su američka država Minesota i Tajland.

Prethodni specijalizovani EXPO je održan u Astani 2017. godine, a naredni planiran za 2023. godinu će se održati u Buenos Airesu.

"Beogradski sajam" je, takođe iz budžetske rezerve, i krajem feburara dobio 23,6 miliona dinara (200 hiljada evra) za potrebe pripremanja kandidature Srbije za izložbu EXPO 2027. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati