Beograd

[ Izvor: N1 ]

06. 04. 2022. 19:32 10

Posečena 2 hektara šume zbog odbojkaškog centra

Pre nekoliko dana na Bežanijskoj kosi, nadomak Studentskog grada, posečeno je skoro dva hektara šume kako bi se sagradio odbojkaški centar.

Stanari tog dela grada okupili su se kako bi sprečili uništavanje šuma, jer tvrde da je to urađeno na još nekoliko lokacija.

- Mi smo prolazili ovuda i videli da se ovo dogodilo. Načuli smo da se ovo sprema, ali nismo znali da će da bude ovako. Na još tri lokacije je isečeno po skoro hektar šuma, poslednji put da bi se napravilo groblje za kućne ljubimce. Ova šuma je devedesetih isto tako bila uništena i sama se obnovila i sada evo ponovo. Ovde je planirano da se rade neki tereni za odbojku, to je državni projekat. Mi nemamo ništa protiv razvoja odbojke, ali zašto baš šumu da nam iseku. Mi ćemo nastaviti da se borimo, da barem ono što je posečeno bude zasađeno na nekom drugom mestu, ima toliko praznih parcela - rekao je za N1 jedan od stanara Bežanijske kose Vladimir Marković.

Njihov plan je da se okupe u što većem broju i spreče dalju seču šume. Takođe, da traže od nadležnih da se posade nova stabla.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati