Beograd

Direktno.rs

28. 02. 2022. 18:33 0

"Politika da sprovodi ono što je građanima potrebno"

Koalicija "Ujedinjeni za pobedu Beograda" je danas imala centralne štandove u Obrenovcu i Lazarevcu. Obe gradske opštine su možda i najviše pogođene politikom Aleksandra Vučića, koji je na čelo EPS-a postavio v.d. direktora Milorada Miću Grčića kako bi se iz EPS-a izvlačio novac preko partijskih firmi SNS-a i za prikupljanje kapilarnih glasova.

Predstavnici tima Vladete Jankovića i kandidati za odbornike razgovarali su sa građanima o rešenjima problema koja trenutno postoje u Obrenovcu.

Istakli su da je neophodno vratiti Beograd Beograđanima, obezbediti transparentnost rada uprave, kontrolu trošenja javnih sredstava i profesionalizaciju javnih preduzeća.

Tihomir Tika Stanić je u Obrenovcu izjavio da se u kulturi u opštini sve svodi na partijske interese, kao i svuda u Srbiji. Istakao je da bliskost sa partijom na vlasti više nikada ne sme biti imperativ, nešto što odlučuje i što sprečava, cenzuriše ljude koji se bave kulturom i umetnošću.

U Lazarevcu na otvorenoj tribini Milan Aleksić, kandidat za odbornika Koalicije istakao je da će se ozelenjavanjem smanjiti zagađenje u ovoj opštini. Istaknuto je da je jedna od važnih stvari u Lazarevcu oživljavanje poljoprivrede.

Katarina Jelisavčić, članica tima Vladete Jankovića, rekla je da u Lazarevcu postoji mnogo ekoloških problema zbog blizine rudnika koji zagađuje poljoprivrednog zemljišta. Poljoprivrednici su nezadovoljni niskim subvencijama, visokim cenama sirovina, a država ne radi ništa.

Zbog toga veliki broj poljoprivrednika izlazi na ulice da se bori za svoja legitimna prava. Istakla je da koalicija "Ujedinjeni za pobedu Beograda" ima plan za rešavanje tih problema.

Tihomir Tika Stanić istakao je u Lazarevcu da je neophodno da se pomogne nezavisnim umetnicima i da tim Vladete Jankovića smatra da politika treba da sprovodi ono što građani osećaju kao svoje potrebe, a ne da se ciljevi određuju sa vrha.

Tika Stanić se osvrnuo i na herojsku tradiciju lazarevačkog kraja i odrecitovao pesmu Ljubomira Simovića koji su i sada aktuelni: "Za parče hleba i tanjir boranije nekom da se prodaš, pogano je. Al' za tanjir kupusa i boranije nekog da kupuješ, to je poganije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati