Beograd

22. 02. 2022. 06:00 25

PREVARA? Vučić bi Brnabićku za gradonačelnicu Beograda?

Aleksandar Vučić je već mesecima svestan da će veoma teško sačuvati vlast u Beogradu, a postao je i veoma netrpeljiv u kadrovskim kombinacijama za najviše državne funkcije - on bi zapravo najviše voleo da upravlja celom zemljom uz podršku čudesnog biznis trougla Siniša Mali, Ana Brnabić i Goran Vesić. Ali ne ide.

Posle više desetina urađenih istraživanja za Beograd, Vučić je kao najmanje loše rešenje odlučio da Šapić bude prvi na listi za gradske izbore u pokušaju da sačuva vlast u prestonici. Tvrdo biračko telo naprednjaka je toliko okrnjeno da je Vučiću jasno da ne može da pobedi, pa manevrom sa Šapićem pokušava da pridobije neke dodatne glasače koji inače nikako ne bi glasali za naprednjake. Međutim, očigledno je da se preračunao, jer usisavanjem Šapića i njegove stranke nije preuzeo i glasače koji su nekada glasali za njega verujući da glasaju protiv Vučića.

Šapić je izgubio kredibiliet u javnosti, u ulozi novopečenog naprednjaka se ne snalazi i oni ga previše ne simpatišu a izgubio je naklonost jednog dela opozicione javnosti koja ga je nekada prihvatala. Dodatno, izgubio je potencijal i kod građana koje politika suštinski ne zanima, ali su bili spremni da ga zaokruže kao bivšeg vaterpolistu dok nije pričao o naprednjačkoj politici, već samo o komunalnim temama.

Vidi i Šapić šta mu se sprema, Srpska napredna stranka (SNS) ga doživljava kao strano telo, a i sam Vučić je nezadovoljan jer Šapić gotovo ništa nije doprineo rejtingu naprednjaka - čak ni u Beogradu.

Sama činjenica da je, iako prikrivena, premijerka Ana Brnabić na listi odborničkih kandidata za Skupštinu grada Beograda, ozbiljnim analitičarima nameće logičan zaključak - Ana Brnabić je, po svemu sudeći, pravi Vučićev kandidat za gradonačelnika Beograda? To Vučić zbog Brnabićkinog katastrofalnog rejtinga pre izbora ne sme javno da kaže, pokušava da preko Šapića iscedi suvu drenovinu i pridobije još neki dodatni glas. Ali mu ne ide kako je planirao...

Šapić gubi samopouzdanje i sve je bleđi u kampanji jer učestvuje u igri koju ne može da dobije - ako pobedi opozicija, što je sve izvesnije, on je gubitnik, ali čak da nekim čudom i pobede naprednjaci uz podršku neke od lažnih opozicionih lista, on je opet izgubio.

Za njega bi izbor Ane Brnabić za gradonačelnicu Beograda bio politički krah. Samo bi Vesić bio gore rešenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati