Beograd

Direktno.rs

08. 02. 2022. 06:00 24

Vučić o zagađenju: A ŠTO BI ME TO ZANIMALO?

Zastrašujući je podatak da je Srbija prva u Evropi po stopi smrtnosti od malignih bolesti, a druga u svetu. Strašna je i spoznaja da nam već godinama sudbine kroje, oni koji dozvoljavaju prljavm industrijama i kompanijama da našu zemlju i ljude truju otrovima, jer u sopstvenim državama to ne mogu.

- Razgovarali smo da uđu i da nas spasu, kako god hoće. Zato što imaju svoje interese. Zato što moraju da pogase deo železara, deo čeličana po Kini, zbog valjda čistog vazduha, u šta se ja nedovoljno razumem. Da vam iskreno kažem, a što bi me to i zanimalo, to je njihov posao, njihova stvar. I oni imaju nalog svoje vlade da šire po Evropi svoj posao, mi smo im najbolji prijatelji - naveo je Vučić.

Vučić je ovom izjavom dao svojevrsno priznanje da ga životna sredina i zdravlje ljudi ne zanimaju. Kinezi i njihove fabrike su dobrodošle kod nas, iako nisu u svojim zemljama, jer tamo ipak moraju da poštuju neke standarde.

Nije strano da je naprednjačkoj vlasti na umu samo profit i da ne razmišlja o svom stanovništvu, što se može videti i na primeru Rio Tinta koji u Srbiji želi da otvori rudnik litijuma, za koji se zna da devastira životnu okolinu, ali i zdravstveno stanje ljudi.

Zato možda i ne čudi što u našoj zemlji godišnje oboli više od 40.000 ljudi, a gotovo 30.000 izgubi bitku sa opakom bolešću zvanom karcinom. Tako su u Boru, prema proceni stručnjaka, toksične materije prisutne u više hiljada puta većoj koncentraciji od dozvoljene, a posledica toga je višestruko veći broj maligniteta i smrtnih slučajeva nego u ostatku zemlje.

Glavni grad Srbije odavno ređa rekorde najzagađenije prestonice sveta, a na listi su se nalazili i ostali gradovi naše zemlje. Nadležni ni na ovo ne reaguju već godinama, a i zašto bi ih to, što kaže predsednik zanimalo, nije njihov posao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 24

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati