Beograd

Direktno.rs

23. 12. 2021. 11:11 3

Vesićevi potvrdili: Cena "Bebi servisa" skače za šokantnih 20 odsto!

Iz formalno nadležnog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda Večernjim novostima potvrdili su ekskluzivnu vest Direktno.rs da je Skupština "Bebi servisa" donela odluku da od 1. januara 2022. godine podigne cenu usluge čuvanja dece za neverovatnih 20 odsto. Ovu uslugu koju obezbeđuje grad Beograd, umesto dosadašnjih oko 43.000 dinara, roditelji če plaćati mesečno više od 52.000 dinara jer je tako očigledno odlučio Goran Vesić.

Ono što je još neverovatnije je da je iz Sekretarijata potvrđeno da je sve u skladu sa republičkim odlukama - ali nisu objasnili svoju tvrdnju kako će plate dadilja porasti za 7 procenata kada se iznos koju će roditelji morati da plaćaju povečava za 20 odsto? Gde je razlika od 13 procenata, Gorane Vesiću?

Ova šokantna odluka doneta je u situaciji u kojoj vlast tvrdi da inflacije nema, u kojoj se kurs evra veštački drži fiksnim, pa se postavlja pitanje kako je Vesiću i ekipi ovakva ideja uopšte mogla da padne napamet?

Treba napomenuti da je cena ove usluge 2016. godine iznosila 36.000 dinara i da je tada gradska vlast Srpske napredne stranke predvođena Vučićevim ličnim bankarom Sinišom Malim donela odluku da se "Bebi servis" ukine, ali su pod pritiskom javnosti ipak odustali od te genijalne ideje.

U osnivačkom aktu propisana je obaveza grada Beograda da sufinansira "Bebi servis", ali Vesić i ekipa očigledno smatraju da su "naša deca" nebitna i da novac Beograđana sa dece treba da preusmere na redizajnirani sajt za onlajn komunikaciju gradske uprave za šta su izdvojili 18 miliona evra.

Ukoliko je gradska vlast imala nameru da poveća plate dadiljama, to je morala da učini sredstvima iz gradskog budžeta jer ima obavezu da sufinansira "Bebi servis", a ovako ispada da Vesićevom odlukom roditelji sufinansiraju povećanje plata za 7 odsto, a sa dodatnih 13 procenata sufinansiraju budžet grada Beograda, odnosno Vesićeve skandalozne projekte.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati