Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

27. 11. 2021. 14:36 54

Srbija je bila blokirana! (VIDEO)

Plan je ispunjen. Srbija je bila blokirana na sat vremena. Građani nezadovoljni donošenjem Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji blokirali su auto-put, mostove, gradove... širom zemlje. Bilo je svega, privođenja, koškanja sa policijom, nervoze, sile, ali se srećom na kraju završilo bez većih incidenata.

Nešto pre 14 časova počelo je okupljanje građana u centru Beograda, ali i širom Srbije. Aleksandar Jovanović Ćuta je upravo za N1 izjavio da je većina gradova u Srbiji blokirana, a kao što smo izveštavali i centar Beograda, odnosno auto-put. Dosta je privedenih ljudi širom Srbije...

Sve je počelo nešto posle 13 časova, demonstranti na čelu kolone pokušali su da probiju kordon policije u Savskoj kako bi prošli dalje ka Gazeli. Sa policajcima u kordonu pokušao je da razgovara Aleksandar Jovanović Ćuta, govoreći da je ovo i njihov grad. Ipak, nešto posle 14 časova građani su preko Kneza Miloša blokirali Gazelu, a zatim i auto-put!

Građani skandiraju „Bacite štitove", "Vučiću, lopove“ i "Ne damo Srbiju", dok policija poručuje da neće moći dalje od kordona u Savskoj ulici. Ispred Palate pravde je upravo stigao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se kasjije odvezao do Sava Centra gde su takođe okupkjeni građani. Helikopteri nadleću glavni grad... 

Nakon gurkanja sa kordonom policije u Savskoj ulici, Aleksandar Jovanović Ćuta je poveo građane okolnim putem, kroz Sarajevsku ulicu pa do Kneza Miloša, koja je takođe blokirana. Ipak, nešto posle 14 časova Gazela je blokirana.

- Većina gradova u Srbiji je blokirana! - izjavio je za N1 Aleksandar Jovanović Ćuta.

Policija se primećuje na više lokacija u gradu, a automobili Žandarmerije su ispod mosta Gazela. Međutim, više građana širom Srbije je privedeno...

Povodom najava na društvenim mrežama da će danas biti organizovane blokade saobraćaja na više mesta i auto-puteva u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova „želi da obavesti javnost da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona kao i održavanje neprijavljenih skupova“, navodi MUP u saopštenju. 

Saobraćaj u Savskoj ulici je potpuno obustavljen, formiran je jak kordon policije, a protestanti još pristišu.

Plan organizatora jeste da se blokiraju najveće saobraćajnice i tako iskaže nezadovoljstvo zbog donošenja Zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao i već konstantnoj temi poput dolaska firme Rio Tinto.

Pre početka skupa, Savi Manojloviću iz inicijative Kreni-Promeni uručeno je ispred Beogradskog sajma rešenje o zabrani blokade. Policajac ga je upozorio i poručio da je policija tu da sprovodi zakon.

"Svestan sam posledica, ali će istorija suditi o ovim odlukama", rekao je Manojlović.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 54

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati