Beograd

Direktno.rs

26. 11. 2021. 09:55 10

Preko milion evra za kabinete Vesića i Radojićića

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je u nacrtu budžeta Beograda za 2022. dramatično uvećan iznos sredstava za gradonačelnika i zamenika gradonačelnika. Sa 51.8 miliona dinara u tekućoj godini, ovaj razdeo je skočio na 129.2 miliona u narednoj, što predstavlja uvećanje od dva i po puta, piše u saopštenju CLS-a koje prenosimo u celosti.

Posebno zabrinjava i činjenica da će tekuća budžetska rezerva, kojom diskreciono raspolažu gradonačelnik i zamenik, iznositi 993.2 miliona dinara, što otvara vrata netransparentnom trošenju novca i mnogim zloupotrebama.

- Preko milion evra za kabinete Vesića i Radojičića, kao i tekuća rezerva od skoro milijardu dinara, vrlo lako mogu ukazivati na pripremanje snažne funkcionerske kampanje vrha gradske vlasti u prvim mesecima naredne godine. CLS će pažljivo pratiti trošenje novca, ali i zvanično uputiti primedbe na nacrt budžeta za 2022. godinu - najavio je direktor organizacije Nikola Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati