Beograd

Direktno.rs

23. 11. 2021. 20:59 2

Aktivista kog je udario auto: I sutra sam na protestu

Ekološki aktivista Dragan Ivanović, koga je automobil marke "audi" kojim se vozio ministar Zlatibor Lončar danas udario ispred Skupštine tokom protesta, završio je u Urgentnom centru sa, srećom, lakšom povredom noge. Poručio je i da ga to neće sprečiti da sutra u 18 sati ponovo dođe na protest protiv Zakona o eksproprijaciji i referendumu, saopštio je Pokret "1 od 5 miliona".

- Nenarodni ministri i nenarodni poslanici Srpske napredne stranke gaze preko građana Srbije u svakom smislu: politički, ekonomski, a i bukvalno - svojim skupim limuzinama - ističu u Pokretu "1 od 5 miliona".

Aktivisti tog pokreta otišli su danas sa Ivanovićem u Urgentni centar kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć.

Povređeni Ivanović rekao je da je danas bio ispred Skupštine protestujući protiv, kako kaže, "otimačine Srbije koju Srpska napredna stranka priprema kroz izmene Zakona o eksproprijaciji", a koji je bio na današnjem dnevnom redu sednice.

Dodaje da su hteli da spreče poslanike i ministre da se ne udalje, već da izađu pred građane. Tada je došlo do incidenta, "kada je "audi" ministra Lončara krenuo preko demonstranata, i to na pešačkom prelazu, i Ivanoviću točkom priklještio nogu", navodi se u saopštenju.

Ivanović je, kako se navodi u saopštenju, kazao i da je ministar Lončar izašao iz auta i ponudio pomoć, ali da je on odbio jer, kako je rekao, "od njega ne bi ni aspirin uzeo".

Dodao je i da ga ovo neće sprečiti da ponovo izađe da protestuje, već sutra u 18 sati, kada je zakazan novi protest.

- Sutra ću doći ili će me dovesti, kolica, štap, šta god… neću odustati. Moramo sprečiti ovu otimačinu koju vlast sprema. Ljudi, izađite svi, ovo više nije zafrkavanje. Upadaće vam u kuće, upadaće vam u stanove, proglasiće vašu kuću za javni interes i tuda će praviti ulice. Vidimo šta se dešava na Makišu, znamo šta planiraju sa Košutnjakom, znamo šta rade sa rekama, znamo kako Ziđinu dozvoljavaju da svu vodu pokupi… Plan im je da nam preoru celu zemlju. Oni će da pobegnu, a gde ćemo mi - kazao je Ivanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati