Beograd

Direktno.rs

03. 11. 2021. 20:49 8

Daju 300 miliona za Prokop, a toalet ne radi (FOTO)

Iz železničke stanice Beograd centar, poznatije kao Prokop, pristigla nam fotografija na kojoj se vidi da je muški toalet na pomenutoj stanici nefunkcionalan. U ovu stanicu je od 1977. do 2007. godine uloženo preko milijardu evra, a za konačan završetak radova planirano je da se uloži još 300 miliona evra. S druge strane, gradska vlast nije u stanju da održava toalete na novoj stanici.

I dok se predsednik Srbije Aleksandar Vučić hvalio tokom primopredaje novog voza za velike brzine "Stadler kiss" da je za tri takva voza izdvojeno "neverovatnih 52 miliona evra", na železničkoj stanici Beograd centar imamo toalete koji nisu u upotrebi. 

Postavlja se pitanje koliko je novca i znanja potrebno kako bi jedan toalet na železničkoj stanici funkcionisao? Sigurno ne mnogo, ali s obzirom na to kojom "brzinom" se Prokop dovršava, ne bi bilo ništa čudno da i "projekat" održavanja toaleta košta par miliona.


- Nekako sve guramo te rokove do kraja sledeće godine. Ali to zaista nije realno kada pričamo o celokupnoj železničkoj stanici. Nama je potrebno oko tri godine, od sada, da bi ona bila završena - izjavio je ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Tomislav Momirović u decembru prošle godine.

I dok Prokop, kojeg je Vučić "otvorio" 2016. čeka 2023. da bude konačno gotov, za to vreme vlast nije sposobna ni da održava toalet u železničkoj stanici...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati