Beograd

Direktno.rs

30. 10. 2021. 14:56 5

"Ministarka izbegava istinu o zagađenju"

Izjava ministarke Vujović za jutarnji program RTS-a, da problem zagađenja nije ništa novo i da vlada čini sve da ga reši, naprosto ne odgovara istini. Ministarka nije objasnila zašto nije završena instalacija postrojenja za odsumporavanje na termoelektranama TENT A i TENT B, čime bi se emisije sumpor dioksida smanjile za 90 odsto, piše u saopštenju predsednika Centra za lokalnu samoupravu Nikole Jovanovića koje prenosimo u celosti.

Gospođa Vujović prećutkuje činjenicu da samo u sistemu Beogradskih elektrana radi 9 toplotnih izvora na mazut i 3 na ugalj, a da je najveći zagađivač Zemunska toplana trebalo da bude zatvorena do početka ove grejne sezone, što se nije desilo.

Tačno jeste da je i ranije bilo zagađenja, ali ministarka je propustila da objasni da je ono u poslednjih deset godina uvećano usled starenja termoelektrana i glavnih industrijskih postrojenja, zbog pojave novih zagađivača, ali i zato što se stanovništvu za individualna ložišta prodaje nekvalitetan ugalj sa velikom količinom štetnih primesa.

Sramota je nijedna sistemska mera protiv zagađenja nije preduzeta poslednjih godina, a da ministarstvo čak nije izradilo ni zvaničnu mapu crnih ekoloških tačaka u Srbiji.

Pozivam ministarsku Vujović da krene da radi svoj posao, umesto što se bavi relativizacijom problema i političkim marketingom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati