Beograd

21. 10. 2021. 15:01 5

Popović: Vesićeva štetna kupovina 100 zglobnih autobusa

Danas je GSP potpisao štetan ugovor za kupovinu 100 zglobnih autobusa od, Erdoganovog prijatelja, turskog proizvođača BMC preko lizinga, a Vesić i dalje izmišlja nebuloze dok institucije kojima smo podneli inicijative za zaštitu i to pravobranilac, komisija za javne nabavke i Državna revizorska institucija drže oči zatvorene - piše u saopštenju Mile Popović, predsednice GrO Beograd Stranke slobode i pravde.

Dalje se navodi:

Ova kriminalna vlast je prilikom kupovine autobusa uradila sledeće:

1. Raspisani tender za 3,5 milijardi dinara je sredinom godine obustavila kako bi grad Beograd „uštedeo“ zbog tobože zelene linije i to 10% odnosno 350 miliona dinara.

2. Rezultat ponovljenog tendera je da se ti isti autobusi putem finansijskog lizinga plaćaju preko 4 milijardi dinara.
Danas Vesić najavljuje da, kada se budu zamenili autobusi, od Unicredit banke će dobiti sredstva od 3 miliona Evra, odnosno oko 360 miliona dinara, što bi značilo da i dalje Beograd novim ugovorom plaća više u odnosu na prvi tender koji su obustavili.

Na taj način je Beograd kupio autobuse turskog proizvođača, inače poznatog zbog problema sa kvalitetom vozila u Beogradu, za cenu koja je za preko 10 miliona dinara viša po autobusu od cene koju je platio Novi Sad i za cenu koja je skuplja od inicijalnog zaustavljenog tendera. Beograđani plaćaju njihov ceh. Da stvar bude gora, cela ideja kupovine autobusa na gas pogoduje najviše privatniku koji će dobiti koncesiju za prodaju gasa GSP, dok cela Evropa ukida autobuse na gas.

Ovakva bahatost se može zaustaviti samo smenom ove vlasti i uspostavljanjem institucija koje će raditi svoj posao - stoji na kraju saopštenja Mile Popović, predsednice GrO Beograd Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati