Beograd

Direktno.rs

15. 10. 2021. 11:50 54

Vesić vređao profesore Građevinskog fakulteta! (VIDEO)

Iako se već mesecima trudi da pokaže kako se promenio, kako je fin i pristojan, Goran Vesić ipak nije uspeo da pobedi sebe. Na skandalozan način je reagovao na argumentovane kritike "naprednjackog metroa" koje je u ime Građevinskog fakulteta izneo dekan Vladimir Kuzmanović.

Gostujući na jednoj od prorezimskih televizija Vesić je rekao:

- Svi ovi veliki stručnjaci, od raznih fakulteta, niko se time ne bavi. Njima nije važno da ljudi dobiju u Mladenovcu voz. Jer to je... kako da kažem, oni su u centru grada. Oni ocenjuju saobraćaj tako što otvore prozor. To su na rekli na jednom sastanku - prtičao je Vesić.

Ljude koji se čitav život bave naukom, profesore Građevinskog fakulteta, ali i ostale stručne ljude, kojima su građevina i saobraćaj struka, Vesić je izvređao najprimitivnijim rečima. I jasno pokazao odnos koji on i Aleksandar Vučić imaju prema znanju i struci.

A šta je to toliko pogodilo pravog gradonačelnika Beograda? Tvrdnje cele stručne javnosti da je sadašnji projekat metroa pogrešan, da ne rešava saobraćajne probleme, da su trase pogrešno projektovane i da je cena ogromna.

Objašnjavajući kako se došlo do ovakvih linija Slaven Tica, nekadašnji direktor GSP-a koga je tadašnji gradonačelnik Dragan Đilas smenio jer je kao direktor sebi odobravao prekovremene sate i tako povećavao platu, objasnio je da su to odlučili ozbiljni strani stručnjaci. I Tica, koji je za svoju saradnju sa SNS-om nagrađen profesurom na Saobraćajnom fakultetu i svi ostali gradski čelnici su ovu tvrdnju ponavljali kao mantru. Prof. Kuzmanović je njihovu laž razotkrio u dve rečenice objasnivši da su strani projektanti projekat uradili na osnovu projektnog zadatka koji je definisao grad. A u njemu jasno piše da je cilj razvoj lokacija Makiša, područja Beograda na vodi, Ade Huje, a ne rešavanje saobraćajnih gužvi. Da je ovo drugo, što je inače suština postojanja metroa u svakom gradu na svetu bio ulazni podatak, trase bi bile one koje su zacrtane pre više desetina godina. I cena bi bila tri puta manja.
Pošto na argumente nemaju odgovor, naprednjaci se, kao i uvek, okreću vređanju i nipodaštavanju onih koji ih kritikuju. Ništa novo i ništa što neće prestati dokle god su na vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 54

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati