Beograd

Direktno.rs

25. 09. 2021. 16:34 10

"Rušenje Pančevačkog mosta je ludost"

Odlučno se protivimo rušenju Pančevačkog mosta i tražimo od Zorana Drobnjaka, direktora "Puteva Srbije", da se ne bavi i ne izjašnjava više o ovoj temi, poručuju iz Centra za lokalnu samoupravu (CLS).

Iz CLS-a poručuju da je Pančevački most je od vitalne važnosti za putnički saobraćaj u Beogradu, ali i trenutno najkorišćeniji železnički most u Srbiji.

- Kada govori o tome da je izgradnja novog mosta, sa svim pristupnim saobraćajnicama, jeftinije rešenje od sanacije postojećeg, što je samo po sebi netačno, Drobnjak zanemaruje da treba i prugu izmestiti, što bi drastično poskupelo ovu njegovu nameru. Pritom, konstatacija da je Pančevački most prestar i da je istekao tok eksploatacije je protivna svetskoj praksi: most George Washington u Njujorku je otvoren 15 godina pre Pančevačkog i preko njega u godini dana pređe preko 50 miliona motornih vozila, pa je tako to najprometniji most na svetu - navode iz CLS poručujući da je priča o rušenju Pančevačkog mosta očigledno pokušaj da se skrene pažnja sa činjenice da dva obećana mosta u Beogradu nisu ni započeta, na Adi Huji i u Vinči.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati