Beograd

Direktno.rs

23. 09. 2021. 15:50 13

"Radnici Ikarbusa prevareni i ostavljeni na cedilu"

"Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da su radnici "Ikarbusa" prevareni i ostavljeni na cedilu od strane države i rukovodstva firme, tako da se danas bukvalno nalaze u nemaštini", navodi se u saopštenju CLS.

Saopštenje Centra za lokalnu samoupravu prenosimo u celosti:

"CLS dostavlja u prilogu dokumenta koja pokazuju da se radnicima ne isplaćuju plate, kao ni otpremnine za one koji su ispunili uslov za starosnu penziju.

Za to vreme, kako smo ranije pisali, rukovodstvo firme, netransparentno i bez ikakvog benefita po radnike, iznajmljuje prostor Ikarbusa raznim trećim licima, između ostalog i za servisiranje kineskih autobusa marke "Higer".

Situacija je toliko dramatična da su se radnici Ikarbusa u utorak fizički sukobili sa direktorom Aleksandrom Vićentićem, a "stradao" je i njegov službeni automobil.

Zato zahtevamo da država reaguje i da se ispuni socijalni program dogovoren sa radnicima 2019. godine, i isplate zaostale zarade i poveže radni staž.

Takođe tražimo da se objave svi ugovori Ikarbusa o servisiranju trećih lica i izdavanju prostora, kao i da se javnosti objasni šta je bilo sa najavljenom saradnjom sa Mercedesom i kasnije navodnim strateškim partnerom "Jinlong"", zaključuje se u saopštenju Centra za lokalnu samoupravu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati