Beograd

[ Izvor: Mediji ]

18. 09. 2021. 19:38 45

Haos ispred Vlade, bačena baklja na policiju

Antiglobalistički i antivakserski protest pod nazivom "Sloboda ili ništa", koji je počeo na Trgu Republike, bio je na pola sata zaustavljen policijskim kordonom i ogradama na početku Terazija, koje su sklonjene oko 18:30 časova, nakon što je završena Parada ponosa.

Kako javlja Blic, policija se grupiše, a bačena je i prva baklja. Policija pod punom opremom potom je počela da trči sa svih krajeva kako bi obuzdala antivaksere i sprečila veće nemire.

Nakon početnih tenzija, situacija se polako smiruje. Jedan od antivakserskih organizatora, počeo je da drži govor. Nakon toga su se uputili dalje ka Ulici kneza Miloša.

Učesnici protesta prethodno su krenuli su u šetnju ka Predsedništvu Srbije, ali ih je zaustavila policija zbog čega su skandirali protiv predsednika države Aleksandra Vučića.

Ispred učesnika ovog protesta je kordon policije u opremi za razbijanje demonstracija, koja je postavila i ogradu ispred sebe. Nakon kratkog zastanka antiglobalisti su nastavili šetnju.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je, pozdravljajući skup antiglobalista koji je u započeo u centru grada, da je Кrizni štab za suzbijanje pandemije izazvane koronom potpuno izgubio poverenje struke i javnosti jer je do sad samo donosio kontradiktorne odluke, a sami ih nisu poštovali.

On je rekao da je posebno protiv „kovid pasoša, što je predlog Tonija Blera, savetnika predsednika države Aleksandra Vučića“.

- Danas smo ovde prevencije radi da pošaljemo poruku da ta vrsta diktature i kršenja Ustava, ljudskih prava i sloboda, neće proći. Ljudi se bune širom sveta, naravno da smo i mi ovde u Srbiji morali da dignemo glas - rekao je Obradović.

Povodom Parade ponosa, on je rekao da zagovornici toga žele da postanu „država u državi“, niko se ne meša u njihovu privatnost ali oni su počeli da se mešaju u našu privatnost da tradicionalnoj Srbiji nameću nama strane vrednosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati