Beograd

Direktno.rs

17. 09. 2021. 09:20 6

CLS: Rekonstrukcija "Kneza Miloša" još jedno neispunjeno obećanje

Uoči raspisivanja izbora, podgrejavaju se stara, a neispunjena obećanja. Naime, još 2016. godine najavljivana je rekonstrukcija centralne ulice u Beogradu "Kneza Miloša", ali ta rekonstrukcija neće početi čak ni u toku naredne izborne 2022. godine, piše u saopštenju Centra za lokalnu samoupravu koje prenosimo u celosti.

Razlozi su dvojaki: gradska uprava je ušla u stravična kašnjenja u svim većim rekonstrukcijama u Beogradu, pa bi otvaranje još jednog velikog gradilišta potpuno paralizovalo grad. Takođe, nije nikad doneta odluka kako bi se kompenzovalo ukidanje oko 300 parking mesta.

Odustalo se od podzemne garaže ispod čitave ulice, jer bi to rešenje bilo skupo, a i zaustavilo bi saobraćaj u gradu koji nema metro. S druge strane, otvaranje jednog parkinga na placu kod Ministarstva spoljnih poslova ne bi bilo pogodno za ulicu dužine 1.5 kilometara.

Centar za lokalnu samoupravu smatra da centralnu gradsku aveniju treba rekonstruisati, ali na način na koji se to radi u svetu: da se ne zatvaraju sve trake istovremeno i da se unapredi saobraćajni profil. Smatramo da treba razmotriti uvođenje tramvajskog i trolejbuskog koridora po sredini avenije, ali i izgradnju podvožnjaka ispod ulice "Kralja Milana".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati