Beograd

Direktno.rs

11. 09. 2021. 09:30 15

Vučiću, gde je Glavna autobuska stanica? (VIDEO)

Još početkom 2015. godine Aleksandar Vučić je izjavio da izmeštanje Glavne autobuske stanice U Beogradu mora da se završi do jula, iste te godine, zbog započetih radova na Beogradu na vodi, izjavila je predsednica Stranke Slobode i pravde Beograd Mila Popović.

- Moramo da izmestimo autobusku stanicu, jednu na Voždovac, jednu na Novi Beograd - istakao je 2015. godine tadašnji premijer Aleksandar Vučić, a na pitanje voditeljke da li će se do sve desiti do jula iste godine, Vučić odgovara: "Sasvim sigurno".

Vučić je zatim 2016. godine izjavio da će stanica biti izmeštena za tri meseca.

- U naredna tri meseca Lastina autobuska stanica biće premeštena u Blok 42 na Novom Beogradu.

Tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je 2016. godine da će izgradnja stanica krenuti u junu iste godine.

- Sledeće godine, maj, jun najkasnije počećemo sa izgradnjom nove autobuske stanice u Bloku 42 u Novom Beogradu - rekao je Mali.

Dve godine kasnije, u februaru 2018. Mali opet obećava izgradnju Glavne autobuske stanice, ovoga puta za 18 meseci.

- Grad Beograd ulaže zemljište, a preduzeće "Beogradska autobuska stanica" novac. Za 18 meseci od danas, na ovom prostoru biće nova moderna autobuska stanica“, rekao je Mali u februaru prošle godine - istakao je on.

Tri i po godine prošlo je od obećanja Siniše Malog, a čak šest od Vučićevog, a Glavne autobuske stanice nema ni na vidiku.

- Šest godina je prošlo od njihovog prvog obećanja. Šest godina Beograd nema Glavnu autobusku stanicu. Šest godina ova vlast nije u stanju da izgradi Glavnu autobusku stanicu u Beogradu. I tome se mora stati na put. Beograđani zasluđuju pristojan i normalan život. I to će se desiti nakon prvih slobodnih izbora kada ova bahata, kriminalna vlast bude smenjena - napominje Mila Popović.

Kamen temeljac je postavljen 2018, a do konačne izgradnje po svemu sudeći čeka će se još dugo. Najnoviji rok je kraj ove godine, ali gotovo je sigurno da ni taj rok neće biti ispoštovan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati