Beograd

Direktno.rs

01. 09. 2021. 20:01 18

Od Bebe Popovića prvacima s ljubavlju: Bojanka sa crtežima naprednjačkih simbola

Crteži kontroverznog projekta "Beograd na vodi" i megalomanski spomenik Stefanu Nemanji, našli su se u bojanci za prvi razred u osnovnim školama za predmet Svet oko nas. Negovanje srpske tradicije i kulture kroz "Našu Srbiju" valja predstaviti deci, ali kako se u to uklapaju naprednjački simboli?!

Odgovor je lako zaključiti: Bojanka je zajedničko izdanje Službenog glasnika (direktorka Jelena Trivan) i Instituta za javnu politiku, čiji je osnivač Vladimir Beba Popović, dok su autori Draginja Vik i Svetlana Gradinac.

- Ova bojanka namenjena je prvacima. Ona će ih na kreativan način provesti kroz našu lepu Srbiju. Dok budu bojili srpsku narodnu nošnju, šare na pirotskom ćilimu ili boje naše zastave, igraće se i zapamtiće ono što treba da znaju o svojoj lepoj domovini - piše na poleđini bojanke.

Crtež dečaka i devojčice koji voze trotinet i skejtbord, a u pozadini se vidi sumnjivi projekat "Beograd na vodi" u bojanci predstavljen kao "savremeni Beograd, prava evropska metropola". 

Ako je sve ovo pokušaj da se skrene pažnja sa katastrofalnog stanja u kojem se nalazi srpska prosveta - preskupi umesto besplatni udžbenici, niske plate učitelja i nastavnika, funkcionalna nepismenost učenika, neodgovarajući planovi i programi nastave... Šta dodati?

Naprednjački mozgovi, koji su sve ovo i smislili, najviše bi pomogli prvacima kada bi im omogućili što jednostavnije i kvalitetnije obrazovanje, umesto što simbole naprednjačke vlasti izjednačuju sa Vukom Karadžićem, Nikolom Teslom, Petrovaradinskom tvrđavom, Avalskim tornjem, Pećkom patrijaršijom...

E, to bi onda bio patriotizam i ljubav prema otadžbini i deci.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati