Beograd

Direktno.rs

28. 08. 2021. 20:08 6

Ruše vilu koja postoji sto godina, nadležni ćute!

Nalazimo se u ulici Nikolaja Krasnova 4, ispred ostataka vile koja je sto godina krasila ovu ulicu i ovaj deo Vračara. Od 1997. godine, ova vila je uživala privremenu zaštitu. Decembra 2020. godine, ta zaštita je istekla i direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Olivera Vučković je u medijima izjavila da se nada da će sledeće godine vila biti ponovo stavljena pod zaštitu - kaže Mila Popović, predsednica GrO SSP Beograd.

- Nažalost, kao što vidite, ova vila sledeću godinu neće dočekati. Mi smo se, kao Stranka slobode i pravde Beograd, obratili Zavodu za zaštitu spomenika kulture, sa zahtevom da se ponovo ova vila stavi pod zaštitu i da se obustavi rušenje, zato što je privatni vlasnik počeo rušenje uz dozvolu Opštine Vračar - kaže Popović.

Ona, međutim ističe da je iz pisma Olivere Vučkovič "jasno neće zaštiti ovu vilu, kao što nije zaštitila ni ostale zgrade u Beogradu od kulturnog i istorijskog značaja i vrednosti".

- Direktorka Olivera Vučković obratila nam se sa pitanjem: "Kakav je naš interes kao stranke da se ova vila zaštiti i u kom svojstvu se mi kao stranka, uopšte obraćamo sa ovakvim zahtevom"? E pa, u svojstvu što smo i mi građani Beograda, što štitimo interese građana i što smatramo da je posao Zavoda da zaštiti svaki kulturno istorijski spomenik u Beogradu, svaki objekat od arhitektonskog i istorijskog značaja. Vi, gospođo Vučković, ne radite svoj posao, vi radite u službi ove gradske vlasti, koja sve što radi, radi protiv Beograda i u svom interesu - zaključila je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati