Beograd

Direktno.rs

22. 08. 2021. 16:31 13

Novi Beograd i Bežanija skoro DVA DANA bez vode

Građani Beograda koji žive na Bežaniji, ali i u drugim delovima Novog Beograda, pa čak i u Zemunu, već skoro dva dana nemaju vode, na temperaturama višim od 30 stepeni. Beogradski vodovod i kanalizacija saopštio je da će do nedelje u 12 sati doći voda, ali taj rok je probijen već nekoliko sati, pa i dalje nije poznato kada će stanovnici ovih delova Beograda imati normalne uslove za život.

Nezadovoljni građani su prijavili problem na zvaničnom Tviter nalogu Beokoma, međutim situacija je i dalje ista. Neverovatno je koliko gradske vlasti nemaju obzira prema stanovnicima prestonice, već ih usred leta ostavljaju na 40 sati bez osnovne životne potrebe. 

- Kada će stići voda na Novi Beograd? Rok za završetak radova je prošao.Trenutno, pritisak vode je skoro nepostojeći - upitao je jedan od građana Beokom, ali odgovor od njih nije stigao.

- Bežanijska kosa nema vode skoro 40 sati. Niko na TV nije najavio, niko ne priča o tome. Vodovod je, naravno, pogasio telefonske linije. Aman ljudi! - obratio se jedan od građana Beokomu, ali uzalud...


- Je l' ti znaš da Bežanijska kosa više od 36 neprekidno nema vodu? - upitao je jedan og građana predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

Osim Novog Beograda, i delovi Zemuna nemaju vode, a građani se žale da je pritisak veoma nizak tokom celog leta.

- Poštovani, celo leto pritisak vode u Božidarčevoj ulici (Vojni put, Zemun) je katastrofalan! Od juče, 21 avgusta, do danas je isključena voda iako je rečeno da će danas u 12 sati biti uključena! Molim Vas da prosledite nadležnima da reaguju hitno - napisao je Beokomu jedan od građana.

Neki Zemunci se žale da još od petka nemaju vode, a da je najavljeno da će samo biti slab pritisak.

- Hoće li konačno stići voda u Zemun (Gornji grad), od petka nemamo ni kap? Za***ite ono umanjen pritisak... Ni kap - ističe jedan Zemunac. 

Podsetimo, Beogradski vodovod i kanalizacija obavestio je građane na svom sajtu da će zbog planiranih radova na povezivanju dela novog magistralnog cevovoda DN 900 od subote u ponoć do nedelje u podne doći do pada pritiska i povremenih prekida u vodosnabdevanju u opštinama Novi Beograd, Zemun i Surčin. 

Rok nije ispoštovan, a sudeći po svedočenjima građana, nije to bio povremeni, već totalni prekid u mnogim delovima Novog Beograda i Zemuna. 


Neobjašnjivo je zašto su se nadležni odlučili da nestašica vode bude uprravo u danima kada su temperature iznad 30 stepeni i koliko su ti radovi bili hitni, pa nisu mogli da se izvedu kada su temperature bar malo niže. Da stvar bude još i gora, nadležni su opet obmanuli građane i slagali da će "povremeni prekidi" i "smanjen pritisak" biti do nedelje popodne. 

Ovim primerom gradska vlast je pokazala šta misli o Beograđanima, tretirajući ih kao građane drugog reda...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati