Beograd

Direktno.rs

15. 08. 2021. 12:56 7

Privatnim firmama 70 miliona da obavljaju Vesićev posao (FOTO)

Grad Beograd (Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine), na čijem čelu se nalazi zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, raspisao je nabavku za "Stručni nadzor nad realizacijom Ugovora o JPP u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinča".

- Beograđani plaćaju: Vesića, Upravu, Gradsku čistoću, stranog partnera, a od skoro i NADZOR partnera 70 miliona dinara i NIKO ne zna ko je odgovoran za požar na deponiji i zašto se gušimo u kancerogenom dimu! A Nadzor UTVRĐUJE da li se sve pravilno izvršava. Šta ti ljudi kažu - pita se Mila Popović, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Beograd.

Kako se može videti na objavljenom dokumentu, Odluka o dodeli ugovora za nadzor doneta je 3. avgusta, a dodeljen je grupi ponuđača: DOO Instel-Inženjerig, Novi Sad, Enviro sistem DOO, Beograd i EBC S New Construction Technology DOO, Beograd.

Vrednost ugovora sa PDV iznosi 70.135.200,00 dinara.

Ponuđači koji su dobili ugovor treba da nadziru sprovođenje ugovora koji je Grad Beograd zaključio sa konzorcijumom SUEZ Groupe S.A.S i Environment Investments Ltd, o javno privatnom partnerstvu za pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada u Vinči.

To, konkretno, podrazumeva da nadzornici mogu da uđu na lokaciju deponije radi ispitivanja stanja i napretka radova (da utvrdi da se radovi pravilno izvršavaju), rada i održavanja Projekta i radi nadzora postupanja od strane izvođača u skladu sa obavezama prema Ugovoru.

Posebna pažnja bi se posvetila oblastima koje utiču na zaštitu životne sredine, sigurnost i bezbednost na radu i kvalitet izvedenih radova.

Kada se sve prevede na jezik običnih ljudi, Vesić daje 70 miliona dinara naših para privatnim firmama da obavljaju posao za koji je nadležan i koji mu je u opisu radnog mesta.

Podsetimo, 7. avgusta je izbio požar na deponiji u Vinči, koji još nije ugašen, a zbog kojeg se Beograđani već danima guše u dimu i kancerogenim materijama koje udišu. 

S obzirom da nismo dobili nikakav odgovor od firmi koje su dobile ugovor da nadziru rad na deponiji, možemo zaključiti da je Vučićev režim još jednom bacio pare i poklonio ga sebi bliskim privatnicima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati