Beograd

Direktno.rs

15. 08. 2021. 07:07 37

"Sprema se izborna krađa": Policija odbila da dostavi podatke o broju novoprijavljenih u BG

Kako vreme prolazi sve je izvesnije da kartel sprema pokušaj krađe predstojećih izbora. Pre nešto više od dva meseca na prve indicije da se masovno vrše fiktivne prijave prebivališta ljudi iz unutrašnjosti i okruženja poslali smo zahtev PU za Beograd zahtev za proveru tih navoda - navode iz OO Demokratske stranke Novi Beograd.

- Kako Policijska uprava nije odgovorila na podneti zahtev u zakonskom roku, podneli smo žalbu povereniku za informacije od javnog značaja. Ovakvo ponašanje institucija ove zemlje samo podgreva navode o gore pomenutoj pripremi krađe izbora. Njihovo ne reagovanje nas nije obeshrabrilo - navode demokrate.

Oni su juče predali novi zahtev za pristup informacijama od javnog značaja PU za Beograd i saopštili da su se obavezali da će svim pravnim sredstvima vršiti pritisak na institucije da rade svoj posao.

- Borba za poštene izbore se nastavlja svim institucionalnim sredstvima za sada. Ipak, svesni da su institucije zarobljene pripremamo i druge korake za koje ćemo tražiti podršku građana - poručuju iz Demokratske stranke.

Podsetimo, u zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja, Demokratska stranka je tražila od PU za Beograd da im dostave podatke koliko je građana starijih od 16 godina, u periodu 21. 05. 2021. do 06.08. 2021. godine, prijavilo prebivalište na teritoriji PU za grad Beograd uz razvrstavanje po kom pravnom osnovu, imajući u vidu odredbe člana 11. Zakona o prebivalištu i boravištu građana i uz razvrstavanje po gradskim opštinama. Takođe, tražena je i informacija koliko je lica, u istom periodu, odbijeno, u smislu člana 13. istog zakona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati