Beograd

[ Izvor: Blic ]

10. 07. 2021. 10:56 10

Poskupljuje taksti, nove cene starta i vožnje

Danas prosečna vožnja u Beogradu košta oko 500 dinara, a novo povećanje cena, o kome se sve više priča među taksi udruženjima, donelo bi stotinak dinara veći ceh. Kako tvrde, nafta je sve skuplja i u svetu i u Srbiji, i ovakav trend nesumnjivo bi mogao da donese i nove cenovnike u beogradskim taksi vozilima.

Danas početni start u "Beogradskom taksiju" košta 170 dinara, a jedan kilometar u prvoj tarifi 65 dinara, u drugoj 85 dinara.

- Cene su trenutno stabilne. Ukoliko, pak, dođe do poskupljenja treba ga očekivati u septembru. Menjala bi se cena starta i cena prve tarife, dok bi druga i treća ostale iste - kažu za "Blic Biznis" iz Uprave Beogradskog taksija.

- Praktično, start bi sa 170 dinara skočio na 200 do 250 dinara. Prva tarifa koja važi radnim danima od 6:00 do 22:00 časova, umesto aktuelnih 65 dinara koštala bi 70 dinara. I to je je jedan od predloga kada govorimo o novim cenama - precizirali su iz Beogradskog taksija.

Druga tarifa, odnosno noćna vožnja, kako kažu, ne bi poskupljivala.

Cena treće tarife takođe se ne bi menjala. Praktično, vožnja van grada, za koju start danas košta 170 dinara, a vožnja po kilometru 130 dinara, ostala bi ista.

Što se tiče ostatka Srbije, taksisti tvrde da poskupljenja za sada nema, ali da bi veće cene nafte i svega što utiče na troškove taksista, moglo da donese i nove cenovnike za vožnju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati