Beograd

Direktno.rs

23. 06. 2021. 19:36 5

"Vesića na Trg da vidi koliko može da izdrži u paklu koji je napravio"

"Bilo bi sjajno ovih dana dovesti, da ne kažem vezati, Vesaru nasred trga, oko 12.00, da vidimo koliko može da izdrži i uživa u paklu koji je napravio", napisala je jedna Beograđanka na Tviteru, povodom nesnošljivih temperatura na rekonstruisanom Trgu republike, sa kojeg je sklonjeno sve što ljudima tokom leta može napraviti bar malo hladovine.

To je inspirisalo drugu komentatorku da objasni šta je suštinski pogrešno u ruiniranju Beograda od strane zamenika gradonačelnika, Gorana Vesića.

Njen post objavljujemo u celini:

"Mislim da ljudi ne razumeju šta je to toliko pogrešno u Vesićevom ruiniranju Beograda. Svako ko uporedi ogoljeni trg na primer u Pragu i ovaj u Beogradu ili nije video jedan ili nije video drugi. Jasno vam je valjda, da sutra napravimo Ajfelov toranj na platou ispred skupštine Beograd svakako neće postati Pariz.

Ono što ovi balvani nikako da shvate je to da se svetski grad pravi vekovima, kamen po kamen, planira se deset godina i sprovodi u delo pedeset, poštuje se rad i trud predaka koji su nešto pravili dugo i temeljno.

Ne iskasapiš stogodišnji drvored i kažeš, evo ako vam je do drveća zasadićemo nove sadnice, jer nije to drvo samo drvo, nego je neko sto godina to drvo gajio, zalivao, orezivao, to drvo nije pet kubika građe, nego svaki radnik zelenila koji ga je gajio još pre nego što smo se mi rodili.

To nije stvar estetike, to je stvar razumevanja jedne prestonice, hiljadugodišnjeg grada, svoje uloge u njemu, koja se u njihovom slučaju svodi na zlostavljanje građana, zapuštanje osnovnih komunalnih potreba grada i lečenje malograđanskih kompleksa sa izgovorom da se privlači pažnja nekim turistima po svaku cenu, uništavajući svaku trajnu vrednost koja je opstala decenijama pre njih.

Taj maleni, zli čovečuljak ne razume da je samo trunčica u hiljadugodišnjoj istoriji Beograda, da je službenik grada, a ne vizionar i prostorni planer, ne razume ga i uništava ga samo iz razloga jer je svestan da nije dorastao ulozi koju nosi funkcija zamenika" gradonačelnika, pa ima potrebu da uradi nešto grandiozno po svaku cenu, makar to bilo i uništavanje decenija i vekova nečeg što je neko drugi radio i negovao u svom gradu", napisala je Vesela Pepeljuga i sve objasnila.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati