Beograd

21. 06. 2021. 10:28 12

Vesić nastavlja da laže: Radovi u Bloku 37 i dalje! (VIDEO)

I pored obećanja zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će se radovi na izgradnji novog stambenog bloka obustaviti dok se ne pronađe rešenje između stanara Bloka 37, investitora i grada, dogovor je danas prekršen.

Mimo dogovora, jutros u 06.30 investitor je počeo sa radovima. Stanovnici bloka 37 su blokirali ulaz u gradilište, ali im se pretilo. Kamion je krenuo na građane koji su telima blokirali ulaz, saopštio je jutros pokret Kreni-pokreni. 

Podsetimo, građevinski radovi su bili privremeno obustavljeni kako bi se javnost i zajednica stanara iz susednih zgrada upoznala sa projektom i kako bi se predočila sva dokumentacija.

I pre desetak dana je Vesića lagao o slučaju monstrum zgrade u Bliku 37, kako ju je sam nazvao. I tada je izvođač radova pripremo izgradnju poslovnog objekta u Bloku 37, uprkos izjavi zamenika gradonačelnika da je investitor, na njegovu molbu, prihvatio da povuče mašine i radnike dok se ne pronađe najbolje rešenje za građane, grad Beograd i samu kompaniju.

Na ograđenoj parceli u Bloku 37, između stambene devetospratnice i Bulevara Milutina Milankovića, i tad su bili prisutni bageri i kamioni koji pripremaju taj prostor za izgradnju poslovnog objekta, čemu se stanari oštro protive.

Dodajmo da je traje "Bitka za blok!" pa je za dva sata preko 4.000 ljudi potpisalo online peticiju koja je upućena gradonačelniku Beograda, zameniku gradonačelnika, predsedniku opštine Novi Beograd i ministru građevine.

Večeras u 19.00 građani iz Bloka 37 nastaviće spontano okupljanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati