Beograd

Direktno.rs

18. 06. 2021. 09:20 3

"Vesić obmanjuje građane Novog Beograda"

"Opštinski odbor Demokratske stranke na Novom Beogradu zahteva da vlast, umesto što pravi predstavu slanjem svojih odrednika da obmanjuju građane povodom nelegalne gradnje u Bloku 37, jednostavno poštuje zakone i propise. Ključni razlog za obustavu radova mora biti činjenica da dozvola ne postoji, a ne pojavljivanje večitog zamenika gradonačelnika i gluma zaustavljanja radova, koji se u najvećem broju njegovih takozvanih intervencija nastave", piše u saopštenju Demokratske stranke.


Saopštenje prenosimo u celosti:

"Uvidom u centralnu evidenciju objedinjenih procedura za izdavanje građevinskih dozvola, jasno je da građevinska dozvola za sporni objekat ne postoji, kao ni važeća Potvrda za prijavu radova na koju se pozivaju investitori. Postojala je dozvola koja je bila izdata pre četiri godine, a koja je prestala da važi pošto investitor nije počeo sa gradnjom objekta u zadatom roku, a na sajtu stoji i obaveštenje da je zahtev investitora za prijavu radova odbačen. 

Demokratska stranka ukazuje na to da čelnici Opštine Novi Beograd uporno ignorišu probleme građana i da stanovnici Bloka 37 nažalost nisu izolovan slučaj. U ovom trenutku se na Novom Beogradu gradi nova autobuska stanica i preko dva miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora, iako infrastruktura ne može da izdrži ni postojeće opterećenje. Nova gradilišta na Novom Beogradu trebalo da budu isključivo ona koja se odnose na infrastrukturu jer su saobraćajne gužve nepodnošljive, problemi sa parkingom akutni, a zagađenje vazduha, buka i problemi sa poštanskim saobraćajem su sve veći.

Problemi na Novom Beogradu su samo deo mnogo šire problematike koja je okupirala i druge delove Beograda, jer upravo oni koji bi trebalo da štite interes građana, ne samo da to ne čine, već silom ostvaruju svoje zamišljene projekte. Lice grada se menja nasilno i divljački, bez odgovarajućeg plana, bez konsultacija sa strukom, a na štetu građana. Demokratska stranka sve ove događaje nije i neće nemo posmatrati, nego će aktivno braniti Beograd od urbanističke samovolje aktuelne vlasti", zaključuje se u saopštenju Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati