Beograd

Direktno.rs

10. 06. 2021. 06:02 10

Štroka u centru grada! Sramota bogatih!

Na potezu između ulica Ivana Milutinovića (Knjeginje Zorke), Bulevara kralja Aleksandra i Kumanovske, godinama se nalazi mali park. Mala oaza gde umorni šetači u buci i graji sednu na neku od polomljenih klupa, da odmore, posmatraju ljude i automobile... Okružena betonom ova mala oaza živi. Sama od sebe i neuređena.

I dok nas večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić svaki dan putem društvenih mreža, tabloida i televizija bliskih režimu ubeđuje da je Beograd naj, naj, da nam nema ravnih u izgradnji, bogatstvu i čistoći, ovaj mali park je hrabro ustao i rekao mu da nije sve baš tako kako on kaže.

Kao simbol protesta malog čoveka protiv režima, stoji hrabar, ispravan i prljav. Neočišćen, nepodšišan, polomljenih kanti bačenih u kraj.

Onda je jasno koliko je sve što Vesić govori farsa, kontiunirana kampanja u borbi za stolicu i moć, koliko je uveren da stotinu puta ponovljena laž postaće istina, koliko je sve što se radi samo za slikanje!

Ovaj mali park se nalazi usred grada, na Vračaru, u prvoj zoni, okružen komšijama bogatašima. "Državnom revizorskom agencijom", normalan čovek da se zapita kome oni govore da im finansije budu čiste kada ispred svoje kuće ne mogu da očiste, MTS "pijani državni milioner", koji se razbacuje novcem građana iz dana u dan, a nema da plati šišanje trave ili Udruženjem banaka Srbije - privatna firma svih banaka u Srbiji, gospodari života za malog čoveka, neprikosnoveni vlasnici naših kreditnih sposobnosti kroz famozni Kreditni biro! Tu i kafe kuvarica zarađuje skoro dve prosečne srpske plate, a vozači kao profesori na obližnjem Elektrotehničkom fakultetu!

Verujemo da ni oni nemaju neki dinar da urede park, barem da se đubre skupi, klupe poprave, trava ošiša!

I razumemo da Vesić nema stida, jer jednostavno takav je i, ako je park na opštini, gde on kao glavešina SNS vedri i oblači, a zašto ovi državni "bogatuni" ne čine ništa, to je veliko moralno pitanje, jer svi vi i UBS i u MTS i DRI zavisite od dinara ljudi koji prolaze tu pored parka i kroz park!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati