Beograd

[ Izvor: Mediji ]

01. 06. 2021. 11:52 0

Nastavlja se suđenje aktivistima za odbranu parka na Banovom brdu

Aktivista koji je sprečavao izgradnju objekata u parku na Banovom brdu Savo Manojlović izjavio je danas na konferenciji za novinare ispred Palate pravde da se nastavlja suđenje aktivistima i pored potpisanog sporazuma između građana s jedne strane i Grada i investitora sa druge strane da park ostaje zelena površina.

On je naveo da se pored njega suđenje nastavlja i aktivistima Mileni Popević i Saši Simiću i dodao da je do sada bilo preko 15 suđenja i pored odredbe u potpisanom sporazumu da će investitor povući tužbe i prijave.

Manojlović je istakao da se „čovek drži za reč, a vo za rogove“, i dodao da bez obzira na to što se aktivistima sudi to ne može da „spreči činjenicu da je juče odbranjen parkić na Banovom brdu, prekjuče reke Stare planine, a da će sutra verovatno biti odbranjena Reva ili možda plac ispred hale ‘Beograd'“.

On je rekao da tuženi traže da se suđenje što pre okonča da bi se videlo „za šta su to krivi“.

Manojlović je rekao da nijednom aktivisti ne bi trebalo da se sudi već da bi trebalo da dobiju nagradu Grada jer su odbranili park i da ništa neće „sprečiti činjenicu da vidimo tamo neku decu kako se igraju“.

On je precizirao da u parku na Banovom brdu „nema više bagera, upada, dolaska 30 nabildovanih glavonja koji prete građanima a da nisu propisano obeleženi dok policija odbija da ih legitimiše, i mir koji je tamo uspostavljen nema cenu“.

Popević je rekla da joj je žao što su aktivisti postali „taoci investitora“, da se u sud vraćaju „na svaka dva, tri meseca“ i da se neki od tuženih još nisu izjasnili po optužnici, iako je prošlo 13 meseci.

Ona je rekla da je maltretiranje „prilično“ i navela da bi investitor, ako ima problem sa Gradom trebalo Gradu da se obrati.

Popević je naglasila da su aktivisti ispunili svoj deo potpisanog sporazuma, da „Grad radi na tome, jedino investitor ništa nije uradio po tom pitanju, tužbe su još tu“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati