Beograd

[ Izvor: N1 ]

19. 05. 2021. 12:42 2

Hoće li dr Nebojša odgovarati ili će samo "otići" u ilegalu?

Pune ruke posla za predstavnike Srpske napredne stranke na lokalu tokom vikenda. Više opštinskih odbora odlučivalo je o tome da li su zadovoljni radom svojih predsednika, ali i radom pojedinih visokih funkcionera, 169 odbora SNS-a navodno ima rok do 20. maja da podnese svoje zaključke. Ovaj proces sprovodi se u tajnosti, ali je na društvenim mrežamo osvanuo snimak iz odbora SNS-a u beogradskoj opštini Voždovac.

Dok je lider naprednjaka Aleksandar Vučić u nedelju, uz osmeh, doručkovao burek i jogurt i prikupljao snagu za putovanja koja ga čekaju, stranački odbori naporno su radili. Sve se radi daleko od očiju javnosti, ali snimak sa sednice Opštinskog odbora naprednjaka na Voždovcu pokazuje da je bilo veoma burno prilikom odlučivanja o tome da li treba smeniti Nebojšu Stefanovića.

- Nemojte da nasedate na ove priče. Njih je postavio gospodin Stefanović, nas je gospodin Stefanović smenio… Ko je za to da se smeni celo rukovodstvo gradskog odbora na čelu sa Nebojšom Stefanovićem i celo rukovodstvo opštinskog odbora Srpske napredne stranke… Neka digne ruke - rečeno je u voždovačkom odboru.

Ko je koga postavio i ko je koga smenio pitanja su o kojima se raspravlja u Srpskoj naprednoj stranci. Za sada nije poznato da li se vodi rasprava o tome ko je šta uradio. Prvi čovek beogradskih naprednjaka i ministar odbrane očigledno polako, ali sigurno napušta SNS.

- Ja mislim da će se ovaj slučaj završiti kao slučaj Tomislava Nikolića. Dakle, Nebojša Stefanović će posle medijsko-političkih zapleta, koji će trajati još neko vreme, biti u nekoj vrsti poluilegale - smatra analitičar Dejan Vuk Stanković.

Afera „Prisluškivanje“ predsednika Srbije, najviše se zamera Stefanoviću, ali druge afere će, po svemu sudeći, sa njim u ilegalu. Branio ga je Vučić i za Savamalu. „Policija nije učestvovala u izvršenju bilo kog krivičnog dela… Nemojte da me prekidate, molim vas“, rekao je u junu 2016. Vučić.

Ali, imali su Stefanovići zaštitu od Vučića i kada su obelodanjene njihove veze sa Krušikom. „Pitam Nebojšu (Stefanovića) jel on tamo vlasnik ili direktor, kaže - nije“, rekao je u novembru 2019.

- Stefanović je od početka „mali od kužine“… To kad kažem nije uvreda, „mali od kužine“ u timu Aleksandra Vučića. To što je od početka sa njim, što mu je odan, što se javljao u emisije kao Nebojša iz Beograda, to ga može spasiti neke odmazde, ozbiljne odmazde, jer ako je tačno za šta ga sve optužuju i šta sve insinuiraju mediji koji su ga do juče dizali u zvezde - to je strašno. Jer insinuiraju da je on i komandat ove čitave priče sa ovom kriminalnom grupom, da je on to znao zapravo. To su insinuacije od početka, ne samo Dijana Hrkalović nego se i on pominje kao takav - navodi analitičar Cvijetin Milivojević.

Kao takvog, Nebojšu Stefanovića stranački organi verovatno će smeniti i sa mesta prvog čoveka vojske, iako se premijerka Ana Brnabić još nije oglasila po tom pitanju.

- Za mene je pravo pitanje ovo da li će Vlada Republike Srbije reagovati danas i hoće li smeniti Nebojšu Stefanovića - kaže Milivojević.

- Kada posmatrate ozbiljnost problema sa kojom se policija suočila u prethodnom periodu i kada izvedete zaključak da je na tom čelu bila jedna konkretna ličnost, onda se to pitanje odgovornosti nameće kao jedan od utisaka - dodaje Vuk Stefanović za N1.

Ono što se sledeće nameće jeste - da li će Stefanović i za šta odgovarati ili će se sve završiti samo izbacivanjem iz SNS-a i Vlade…

Opštinski odbor Vračar, koji je do sada jedini imao javno saopštenje o zahtevu za smenu Stefanovića, ne pominje njegovo privođenje pravdi, već samo njegovo izbacivanje iz stranke i kabineta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati