Beograd

Direktno.rs

16. 05. 2021. 15:08 0

"Sačuvajmo baru Reva, ugrožava je izgradnja deponije" (VIDEO)

Dubravka Galić iz Resornog odbora za ekologiju Stranke slobode i pravde pozvala je na odbranu bare Reva u Krnjači, koja je ugrožena izgradnjom deponije.

- Nalazimo se u Krnjači. Ovde smo da podržimo protest da se sačuva bara Reva. Ova prelepa priroda koja se nalazi iza mene se nalazi na samo 5 do 7 kilometara od centra Beograda i preti da bude ugrožena izgradnjom deponije. Beograđani ni ne znaju za ovo prelepo mesto i treba iskoristiti potencijal ovakvih prirodnih bogatstava, a ne uništavati - izjavila je Galićeva.
U bari Reva žive mnoge zaštićene biljne i životinjske vrste. Međutim, ovaj rezervat prirode nije zaštićeno dobro, a situaciju pogoršava izgradnja postrojenja Gradske čistoće u njenoj neposrednoj blizini.

Umesto kanalizacije koju gradska naprednjačka vlast obećava građanima Krnjače, gradi se deponija koja preti da uništi prirodnu oazu za preko 100 vrsta zaštićenih ptica, na šta je upozorila Bojana Leko. - Neke će nestati ako se ne zaustavi ekocid koji se sprovodi - upozoravaju iz SSP.

Bara Reva se nalazi u blizini leve obale Dunava, na močvarnom i vlažnom području. Jedan deo močvare pretvoren je u ribnjak. Močvara je izdužena od zapada ka istoku, paralelno sa kanalom Sebeš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati