Beograd

Direktno.rs

29. 04. 2021. 17:45 0

"Da li se štedi na ljudima koji podižu decu Beograda?"

Pregovori da se radnicima predškolskih ustanova priznaju koeficijenti traju od februara 2020. godine. Kako iz Samostalnog sindikata radnika predškolskog vaspitanja i obrazovanja Beograd kažu, postoji jasna uredba, te traže da se priznaju nepriznati koeficijenti zaposlenih u PU Beograda, koji su po Uredbi i u skladu sa NOKS-om iz 2018. godine.

- Uzevši u obzir činjenicu, da je grad Beograd godinama prepoznavao i priznavao trud zaposlenih u predškolskim ustanovama Beograda, da se obrazuju i na taj način podignu kvalitet usluga krajnjim korisnicima. a to su deca Beograda, potpuno je neshvatljiv stav Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Beotrada, da se sa tom dobrom praksom ne nastavi - navode iz sindikata.

Radnici ptiaju kakav kadar treba da brine o deci Beograda, kao i da li se štedi na ljudima koji podižu budućnost Beograda.

- Da li su u Beogradu potrebni visoko obrazovani kadrovi, koji će na pravi način oblikovati budućnost Beograda i ove zemlje? Imajući u vidu, da je zakon o prestanku važenja zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava stupio na snagu 1.1.2020. godine, otklonjena je zakonska smetnja za priznavanje istih - zaključuju iz sindikata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati