Beograd

[ Izvor: Nova ekonomija ]

20. 04. 2021. 13:44 6

Grad Beograd se hvali nagradom koju NIJE DOBIO: Spinuju redovno (FOTO)

Na sajtu Grada Beograda juče je osvanula vest da je Beograd dobitnik nagrade Evropske komisije za najbolji Plan urbane mobilnosti. U tekstu se navodi da se Beograd u finalu našao sa španskim gradom Bilbaom i francuskim Grenoblom, a glavni gradski urbanista Marko Stojčić je za Beoinfo potvrdio da je srpska prestonica laureat ovogodišnje nagrade. Iako je podatak o finalistima tačan, ostatak iskaza glavnog urbaniste Grada Beograda nije.

Upravo je Grenobl (preciznije, Grenobl Alpi, kao gradsko područje), dobitnik nagrade za Plan održive urbane mobilnosti za 2020. godinu, koja se dodeljuje u okviru Evropske nedelje mobilnosti, objavljeno je na njihovom zvaničnom sajtu.

Beograd se zaista našao u finalu, a kako je navedeno, za nominaciju je bio ključan "pristup Beograda održivom planiranju mobilnosti, koji gradu pruža jasnu strategiju za postizaje zajedničke, integrisane i inkluzivne mobilnosti, i ujedno detaljnih i ambicioznih ciljeva koje vremenom treba postići", piše Nova ekonomija.

Nagrade u okviru Evropske nedelje mobilnosti su dodeljene i nemačkom Menhengladbahu u kategoriji većih naselja i Lilintalu, takođe iz Nemačke, u kategoriji manjih. 

Nagradu je dobio i španski Bilbao za sigurnost gradskog saobraćaja. 

Vest da je Beograd pobedio u finalu svoje kategorije prenelo je više domaćih medija, među kojima i Tanjug, Espreso, Večernje novosti, Pink, B92, Kurir, Blic, Studio B...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati