Beograd

Direktno.rs

15. 04. 2021. 12:25 41

Vučić ispalio Šapića!

Od najava da će Aleksandar Šapić zasesti u fotelju gradonačelnika Beograda u martu ili aprilu, i sa te pozicije ići na sledeće izbore, na kraju nije bilo ništa. Vučić jeste to obećao Šapiću, intenzivno se sa njim viđao i slikao, Šapić je pisao i pričao o početku jednog novog velikog prijateljstva... i na kraju ništa. I Šapić je stao u red onih koje je Vučić slagao.

Ovoga puta mora da se prizna da to nije uradio sa namerom. Naime, Vučić je u jednom trenutku, suočen sa činjenicom da SNS i SPS nemaju više dovoljno glasova za pobedu u Beogradu rešio da igra na kartu Šapića i da mu ponudi da bude kandidat SNS-a na sledećim izborima. Čak i da ga izabere na tu funkciju ovog proleća. U dogovorima se išlo dotle da je razmatrana mogućnost i da se SPAS kolektivno učlani u SNS.

Sam Šapić je već razgovarao sa više ljudi koji su trebalo da zauzmu funkcije gradskih ministara i gradskog menadžera, ali od ispunjenja dogovora na kraju nije bilo ništa. Razlog - jedinstven stav svih beogradskih opštinskih odbora da ne prihvataju Šapića kao šefa. I, naravno, ogroman otpor Gorana Vesića da Šapić dođe na mesto gradonačelnika.

Pokušao je Vučić da, ipak, ubedi beogradsku organizaciju, ali su oba krila, i Stefanovićevo i ono Andreja Vučića, bili jasno protiv. Plus ni sadašnji suštinski gradonačelnik Vesić nije hteo ni da čuje za tu opciju.

Uz sve ovo, istraživanja su pokazala da četvrtina Šapićevih birača ne bi glasala za njega kada bi otišao na stranu SNS-a. I zato se Vučić opredelio ne samo da Šapić ne bude sad gradonačelnik, već i da ne ide na zajedničku listu sa SNS-om, odnosno da SNS ima svog kandidata za gradonačelnika.

Želeći da odgovori na strategiju svog najvećeg protivnika, SSP-a i Dragana Đilasa, koji su na najvažnija mesta postavili žene, Vučić je odlučio da će njegov kandidat za gradonačelnika biti žena. Za sada je najozbiljniji kandidat direktorka KBC Bežanijska kosa dr Marija Zdravković. Zbog činjenice da je Bežanijska kosa bila duže vreme u kovid režimu, ona za sada ima prednost u odnosu na dr Teodoru Beljić Živković, aktera Vučićevog predizbornog spota, zaposlenu u gradskoj bolnici na Zvezdari.

Sve u svemu, Šapićev decenijski san da postane gradonačelnik se pretvara u noćnu moru. Ostaje mu da se nada, da će ipak SNS, SPS i SPAS imati većinu u Beogradu i da će Vučić njemu dodeliti funkciju gradonačelnika, a ne nekoj od žena koje će predvoditi listu naprednjaka.

Nada poslednja umire...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 41

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati