Beograd

Direktno.rs

03. 04. 2021. 14:59 0

SBB fondacija u akciji ozelenjavanja Novog Beograda

SBB fondacija je danas zajedno sa pobednikom ekološkog konkursa “rEKOnstrukcija” Kregom Hemflingom i Udruženjem studenata Šumarskog fakulteta učestvovala u akciji sađenja 150 sadnica na Savskom keju u Novom Beogradu.

Fondacija se od osnivanja kroz dugoročne projekte zalaže za očuvanje životne sredine, a ova akcija sađenja još jedan je dokaz da svi zajedno možemo da uradimo mnogo dobrog za svoju okolinu.

- Već šest godina kroz projekat “Ne prljaj. Nemaš izgovor” zalažemo se, ne samo za očuvanje životne sredine, nego i za podizanje svesti o tome koliko svako od nas svakodnevnim postupcima može da menja svet na bolje. Posebno sam srećna što je pobednik našeg konkursa “rEKOnstrukcija” želeo da nam pokloni sadnice, što pokazuje da jedna pozitivna promena donosi drugu i tako pokrećemo lanac promena u čitavom društvu - rekla je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije. 

U akciji su učestvovali i izvršni direktor SBB kompanije, Milija Zeković sa najbližim saradnicima.- Trenutna pošumljenost u Srbiji je oko 30 odsto i smatramo velikim uspehom u borbi za zaštitu životne sredine ako ostvarimo cilj od 40 odsto do 2030. godine. Pozivamo sve studente, ali i građane da se uključe u ekološke akcije i u ostalim delovima naše zemlje, od čišćenja reka, priobalja do reciklaže - rekao je Nikola Popović, student prodekan Šumarskog fakulteta.

Akciji sadnje hrasta, javora, jasena, platana i topole pridružili su se i članovi Udruženja studenata Šumarskog fakulteta uz podršku JKP Zelenilo, kao i članovi Udruženja stanara Zajednička akcija, koji su obezbedili prostor za sadnju u kraju u kom žive.

Kreg Hemfling je zajedno sa svojom porodicom pobedio na nagradnom konkursu SBB fondacije, jer je na 37 ari zemljišta u blizini Kruševca zasadio šumu želeći da doprinese borbi protiv klimatskih promena. Uz to, njihova kuća je energetski efikasna, izgrađena isključivo od recikliranog građevinskog materijala, a u svom dvorištu kompostiraju organski otpad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati