Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

01. 04. 2021. 11:23 18

"Poništićemo sve poslove vlasti u Beogradu" (VIDEO)

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović poručio je danas gradskim vlastima da će sve njihove odluke biti poništene kada se Beograđani "oslobode njihovog jarma" i na "prvim slobodnim izborima pošalju ih u istoriju", kako je ocenio, gde im je i mesto.

- Gorane Vesiću i svi vi, cela ekipo, šta čekate? Beograd vam je rekao sa uspešnim bojkotom šta misli o vama i da ne želi da vas vidi u Skupštini grada Beograda. Vama mesto više nije unutra. Sve odluke koje danas donosite i koje ste donosili prethodnih dana biće anulirane i rešene onog momenta kad se Beograd oslobodi vašeg jarma i kada vas na prvim slobodnim izborima Beograđani jedinstveno pošalju u prošlost - poručio je Stefanović na konferenciji za novinare ispred centra "Sava", u kojem se održava sednica Skupštine Beograda.

On je upitao Vesića na osnovu čega je, kako tvrdi, iz budžeta grada dato 50 miliona dinara firmi koja je bliska bivšem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Slaviši Kokezi.- Mi smo došli danas ovde da vas pitamo: zbog čega ste odredili, gospodine Vesiću, 50 miliona firmi “Prointer” koja je bliska sa Slavišom Kokezom i da li je moguće i da li je tačno da grad Beograd i svi Beograđani i dan danas, zbog vaših talova i nameštenih poslova plaćaju firmi bliskoj Slaviši Kokezi? Zašto to radite i za koje konkretno usluge? - upitao je Stefanović.

Stefanović je ocenio da je gradska vlast "opskurna, izmišljena, imaginarna, iluzionistička, lažna i nelegtimna".

- Pošto je ova Skupština grada nelegitimna, pošto su Beograđani na neuspešnim, lažnim izborima pokazali da ne postojite, ovde unutra, na njihov dan smeha, pošto je njima svaki dan šala prema Beograđanima, stanuje iluzija. Sve izvan ove sale se nalazi realan život svih Beograđana koji su poniženi i koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Dok oni raskopavaju ulice, dok oni uništavaju ovaj grad, dok se hvale jednim obdaništem godišnje, dok nisu napravili ni kanalizaciju, ni vodovod, i sve drugo što su bili dužni i što su obećali.- Dokle ćete da trošite novac građana i dajete ga svojim prijateljima, kumovima i sličnima u koruptivnim poslovima - dodao je on.

Istakao je da se u centru "Sava" održava "jedna iluzija", dok je napolju realni život u kojem Beograđani "jedva preživljavaju".

Predsednica gradskog odbora SSP Mila Popović osvrnula se na obustavljanje projekta izgradnje žičare na Kalemegdanu.- Upravni sud je odbio dozvolu za gradnju žičare na Kalemegdanu, što je još jedan besmislen i štetan projekat ove gradske vlasti. Bez obzira na to je Suzana Vasiljević svojevremeno govorila da zna čoveka, misleći na Aleksandra Vučića, i da će on završiti sigurno taj projekat, mi iz stranke Slobode i pravde smo govorili da mi znamo Beograđane i da Beograđani to neće dozvoliti - rekla je ona i dodala:

- Ono što se sada postavlja kao pitanje jeste ko će da vrati avans od 626 miliona dinara koji ste uplatili na konto izvođenja radova na žičari na Kalemegdanu sada kada tog projekta neće biti?

Postavila je više pitanja, na koje građani još čekaju odgovor.

- Gde se taj novac nalazi i da li će neko odgovarati za to? Ko je dao nalog da se taj novac uplati i ko će vratiti taj novac građanima - upitala je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati