Beograd

R. Ć.

30. 03. 2021. 15:50 16

"HTELI STE BES, IMAĆETE GA": Propali pregovori frilensera i Vlade (VIDEO)

Pregovori frilensera i predstavnika Vlade Srbije ponovo su danas prošli bez uspeha, upravo je objavio Miran Pogačar, predsednik Udruženja radnika na Internetu. On je najavio i veliki protest 24. aprila, a pre toga da će radnici na internetu 10. aprila naći i na ekološkom protestu.

Kako je rečeno, ni frilenseri i Vlada nisu odstupili od svojih zahteva, te nije postignut dogovor. Štaviše, radnici na internetu najavljuju protest i radikalizaciju svojih zahteva.

- Tražili su bes - dobiće bes! Zajedno pozivamo ljude da izađu na ulicu 24. aprila, a ako nekim slučajem Vlada preduzme korake da ovu pljačku sprovede ranije, ranije ćemo i izaći na ulicu. A 10. aprila ćemo pružiti podršku ljudima na ekološkom protestu. Biće nas više hiljada, ako ne i desetine hiljada - rekao je Pogačar.

Podsetimo, Vlada je juče iznela novi predlog rešenja naplate poreza frilenserima i najavljeno je da će novim predlogom 80 odsto frilensera biti izuzeto od plaćanja poreza i doprinosa za prethodnih pet godina, te da će 20 odsto preostalih imati mogućnost reprograma duga na 10 godina. Frilenseri taj predlog nisu prihvatili, jer smatraju da je gori od prethodnog.

- Vlada je izložila predlog koji smo čuli prethodnih dana, a predlog nisu hteli da menjaju ni u jednom koraku. Ništa se nije promenilo. S tim u vezi, znam da svako ko ovo gleda pita te ljude: Da li ste normalni da insisitirate na plaćanju nečega za šta ništa nećemo dobiti, osim duga i dužničkog ropstva - podvlači Pogačar.

Procenjuje se da u Srbiji ima oko 10.000 frilensera. Centar za istraživanje javnih politika izračunao je da su njihovi prihodi u proseku oko 80.000 dinara bruto mesečno za muškarce i 60.000 dinara za žene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati