Beograd

M. Z.

07. 03. 2021. 19:13 10

ZAŠTO? Zbog Beograda na vodi srušili zgradu iz 1922.

Da republička, a posebno vlast u Beogradu nemaju sluha za simbole glavnog grada Srbije, nije nikakva novost. Tako je Goran Vesić, večiti zamenik gradonačelnika, propisno izmenjao opis nekadašnjeg Beograda, a ono što je naprednjačka vrhuška uradila, malo je koga obradovalo. Najviše zamerki se tiče Beograda na vodi, zbog čega su rušene zgrade koje su bile simbol prestonice.

Iako je od toga prošlo nekoliko godina, i dalje poražavajuće zvuči činjenica da su Vučić, Vesić i ekipa zbog projekta na Savi izmestili Železničku stanicu, baš kao što je tužno i to što je srušena zgrada preduzeća "SIMPO" i "Iskra", koja je datirala iz 1922. godine.

Sa takvim postupkom i rušenjem zgrade 2018. godine, i dalje ne može da se pomiri ni Rodoljub Šabić, bivši poverenik za informacije od javnog značaja.

- Zgrade preduzeća "SIMPO" i "Iskra" u ovo doba, pre tri godine još su postojale. Javnost je nekako saznala da su Srbiju koštale 20-ak miliona evra. Zna i da su date "Beogradu na vodi", bez naknade. I da su srušene.
Ali nikako da sazna - šta Beograd i Srbija imaju od toga? - pitao se Šabić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati