Beograd

Direktno.rs

23. 02. 2021. 16:34 8

"SNS uništava i zatvara Prirodnjački muzej kako bi im oduzeli atraktivnu lokaciju na Vračaru"

Nezapamćen je skandal da se Prirodnjačkom muzeju oduzme status značajne nacionalne ustanove kulture nauke i prosvete koji je imao 125 godina. Ovaj muzej bio je jedna od pet prvoosnovanih institucija srpske kulture, ustanova visoke akademske, naučne i istorijske reputacije, saopštava Stranka slobode i pravde.

Kako najavljuje Skupština Slobodne Srbije, odlučeno je da se muzej nezakonito premesti iz nadležnosti ministarstva kulture u Ministarstvo zaštite životne sredine čime će postati ništa drugo do radna jedinica Zavoda za zaštitu prirode. Zbog ovoga, Prirodnjački muzej će izgubiti status samostalnog muzeja. 

- Ova sumanuta promena doneta je kako bi se investitor dočepao atraktivne lokacije na Vračaru na kojoj se nalazi Prirodnjački muzej. Naime na ovoj lokaciji u samom centru Vračara, oivičenoj Njegoševom, Smiljanićevom, Krunskom i Ulicom Knjeginje Zorke planirana je izgradnja objekta od preko 8.000m². Stranka slobode i pravde je već pri prvim najavama uništavanja ovog vračarskog kvarta, u sepmebru prošle godine pokrenula prikupljanje potpisa kako bi sprečila ovu nameru.

Kako su dodali, SSP najoštrije osuđuje ovu nerazumnu i kriminalnu odluku zbog koje se jedna od najdugovečnijih i najvažnijih ustanova kulture naše zemlje uništava zarad privatnih interesa investitora bliskih SNS-u i uništavanja istorijske celine Vračara - poručuju iz SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati