Beograd

Direktno.rs

19. 02. 2021. 11:58 10

"Skinite novogodišnju rasvetu"

Obaveštavamo vas da je danas 19. februar i da su prošli novogodišnji i božićni praznici i novogodišnji ukrasi i rasveta su ili odraz vašeg nepoznavanja kalendara ili besprizornog rasipništva - navode iz Pokreta za preokret.

- Obaveštavamo vas gospodine Zorane Radojčiću i Gorane Vesiću da je grčki astronom Sozigen napravio novi kalendar, u čast Julija Cezara, nazvan julijanski i da je primena počela 1. januara 45. godine pre nove ere. Još od tada većini ljudi na planeti Zemlji jasno da krajem februara niko ne obeležava početak nove godine - navode iz Pokreta.

Oni su pitali celu SNS vlast u Beogradu "po kom vi kalendaru merite vreme i zašto godinama trošite novac Beograđana na besmislenu novogodišnju rasvetu, kad joj vreme nije".

- Gospodo, mesec i neki dan je do početka proleća. Ne, mi se nismo navikli na to vaše rasipništvo i ruganje sa zdravim razumom, bez obzira što to
traje godinama, od dolaska SNS na vlast u Beogradu. Pitamo vas gospodo Radojčiću i Vesiću da li vam u kući i u stanovima, ako nije indiskretno, još stoji okićen novogodišnja jelka i kako to objašnjavate gostima ili ste je možda raskitili - pitaju iz Pokreta.

Kako iz Pokreta za preokret navode "Beograđani bi želeli da znaju zbog čega šljašte puste ulice ako prošle i ove godine nema bugarskih turista, a i restorani, sem nekih, rade samo do 20 časova".

- Da li smo možda, zbog toga, dobili veće račune za električnu energiju i da li zbog toga plaćamo veći porez da bi plaćali troškove novogodišnje rasvete, kada joj vreme nije. Znate li gradonačelniče i zameniče da mnogi Beograđani bauljaju po mračnim ulicama u predgrađima, ali i u širem centru, a da mnogi nemaju kanalizaciju, ni vodovod iako im je to, pred izbore, obećao lično Aleksandar Vučić. Da li ste deo tog novca spržili u računima za struju za novogodišnju rasvetu. I na kraju - da li znate da je 12.februara prošla i Kineska Nova godina, koja je ove godine u znaku bivola, pa vas pitamo zašto od nas pokušavate da napravite bića slična njima" - upitali su iz Pokreta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati