Beograd

M. Ž.

08. 02. 2021. 19:13 8

Kako Vesić deli pare "fantomskim" udruženjima (VIDEO)

Edukativni centar Slavija registrovan je na Vračaru, ali se tamo ne nalazi. Ista je situacija i sa ostalim udruženjima koja su bila na konkursu za promociju zapošljavanja i preduzetništva u Gradu Beogradu, gde se do milion dinara dodeljuje svakom licu pojedinačno. Gde je sada taj novac izvučen iz budžeta za ova fantomska preduzeća kojih nema na prijavljenim adresama?

- Tačno je samo to da je Grad Beograd objavio konkurs za promociju preduzetništva i zapošljavanja 4. januara 2021. godine, gde se do milion dinara dodeljuje svakom licu pojedinačno. Tačno je to da je objavljena preliminarna rang lista i da je prvi na rang listi registrovan upravo na ovoj adresi. Međutim, kao što ste videli iz razgovora sa upravnikom zgrade, na ovoj adresi tog edukativnog centra nema - navela je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović.

Advokatica SSP-a Ana Gođevac napominje da se ovako nešto ponavlja godinama unazad.

- Edukativni centar Slavija o sledeća dva učesnika na konkursu koja su prva na listi, osnovani su samo nekoliko dana pre nego što je objavljen konkurs. Ono što je interesantno je da je to šema koja se ponavlja godinama unazad. Konstantno na tim konkursima dobijaju firme koje samo što su osnovane pre objave konkursa, a sledeći na listi su lica koja su prošlogodišnji pobednici - istakla je ona.

Popović je dodala da ni preduzetnici ne mogu da pronađu ovo udruženje i nemaju gde da se edukuju.

- Slična je situacija i sa ostalim udruženjima koja se nalaze na objavljenoj rang listi. Dakle, ne postoje na adresama na kojima su registrovani. Očigledno je da Grad Beograd nema nameru da razvija preduzetništvo, već da obrazuju sebe kako da budu nevidljivi i kako da otmu novac Beograđanima. Umesto da zaista pomognu preduzetnicima koji su pogođeni krizom i da im daju taj novac, oni taj novac prosleđuju svojim fantomskim udruženjima - zaključila je Mila Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati