Beograd

V. T.

27. 01. 2021. 15:33 5

OBRUKALI STEFANA: Vesiću, gde je tačka na rednom broju?

Spomenik Stefanu Nemanji još nije otkriven, a pod budnim okom Beograđana zapažene su pravopisne greške na legendi spomenika.

- Gradska upravo, molim vas javite odmah zameniku Vesiću da imate nepismenu grešku na legendi spomenika. Redni brojevi se i dalje pišu sa tačkom. Toliko se pripremalo i odbrojavalo, bezveze da vam se pismena Srbija smeje - napisala je novinarka Ana Novaković.

Na legendi spomenika Stefanu Nemanji pored godine koje je rođen i godine koje se zamonašio ne postoji tačka, iako je jedno od osnovnih pravopisnih pravila srpskog jezika da se nakon godina stavi upravo ovaj znak interpunkcije.

I pored činjenice da je otvaranje trga i otkrivanje spomenika malo zbrzano, nije jasno kako je ova greška mogla da se omakne gradskim vlastima, naročito kada u svojim redovima imaju i jednog književnika.

Podsetimo, svečanost otkrivanja spomenika će večeras trajati oko sat, a biće prikazan dokumentarni film o Stefanu Nemanji. Prisutnima će se obratiti i predsednik Aleksandar Vučić, koji će nakon govora otkriti spomenik uz prenos uživo na RTS-u.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati